Το κόλπο με τους σπασμένους υαλοκαθαριστήρες – Πώς εξαπατούν τους οδηγούς

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή. Εκατοντάδες σπασμένοι υαλοκαθαριστήρες, πεταμένοι στην άκρη του δρόμου.

Το… «αποτύπωμα» της σπείρας που δρα στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τον Κηφισό αλλά και κάτω από τη γέφυρα Ροσινιόλ.

«Είναι 5 – 6 άτομα και σου ζητάνε να σου αλλάξουν υαλοκαθαριστήρες», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Ανυποψίαστοι οδηγοί σταματούν στο κόκκινο φανάρι και λίγο αργότερα η σπείρα τούς έχει κλέψει κινητά, τσάντες κι ό,τι άλλο υπάρχει στο εσωτερικό.

«Ορμάνε επάνω στα αυτοκίνητα και σου λένε να στα αλλάξουμε, τους υαλοκαθαριστήρες. Έρχεται σε εμένα ένας και μου λέει: ‘άρχοντα να στα αλλάξουμε’, του λέω: ‘όχι είναι καινούργια’. Πιάνει τον υαλοκαθαριστήρα τον έναν και του κάνει μία έτσι και ξηλώνει και λέει: ‘κοίταξε χαλασμένος είναι’. Είναι πολλοί και ο ένας έρχεται στο τζάμι και σου κάνει αυτήν την ζημιά για να αλλάξεις το λάστιχο του υαλοκαθαριστήρα και μόλις κατεβαίνει ο οδηγός κάτω να του φωνάξει ή να το αλλάξει, υπάρχει πίσω άλλος ή άλλοι που ανοίγουν πίσω τις πόρτες που ό,τι βρούνε τα παίρνουν και εξαφανίζονται».

Η κίνηση που δημιουργείται στο συγκεκριμένο σημείο και τα μπλοκαρισμένα αυτοκίνητα είναι η ιδανική συνθήκη δράσης των μελών της σπείρας.

Όσους πάλι οδηγούς, δεν καταφέρνουν να τους ξεγελάσουν ώστε να βγουν από τα αυτοκίνητά τους, τους βάζουν να πληρώσουν την αλλαγή του δήθεν σπασμένου τους υαλοκαθαριστήρα δίνοντας στους απατεώνες από 20 ως 40 ευρώ.

Οδηγοί που περνούν συχνά από τις συγκεκριμένες διασταυρώσεις, ισχυρίζονται ότι η σπείρα δρα ήδη αρκετούς μήνες, με τις Αρχές να αναζητούν τα μέλη της.

Recommended For You

About the Author: efoni