Το Ευρωπαϊκό Σήμα Καλής Διακυβέρνησης απονεμήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η κορυφαία διάκριση του Ευρωπαϊκού Σήματος Αριστείας για την Καλή διακυβέρνηση απονεμήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος παρέλαβε το βραβείο και το φάκελο με την αναλυτική βαθμολογία του Δήμου, από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο. 

Κατά την απονομή ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχάρη το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τόνισε τη σημασία της μέτρησης των ποιοτικών δεικτών στη δημόσια διοίκηση, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «για να βελτιώσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το μετρήσεις».

Η επιλογή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε μετά από μία σύνθετη διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και των πολιτών με αυστηρά κριτήρια, υπό την εποπτεία ειδικών εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007. Αποτελεί ένα πρακτικό εργαλείο που αποτελείται από 12 αρχές, με στόχο την εναρμόνιση και την βελτίωση της Τοπικής Διακυβέρνησης στις 47 χώρες, μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. 

Το 2020 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα συνολικά 69 δήμοι της χώρας από τις οποίες οι 29 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη διαδικασία της αξιολόγησης. Από αυτούς βραβεύτηκαν με το σήμα οι 25 δήμοι και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συγκέντρωση της 5η υψηλότερη βαθμολογία της χώρας.

Παραθέτουμε την αναλυτική βαθμολογία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Παρακολουθήστε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: 

Recommended For You

About the Author: efoni