Το δίωρο που χρειάζεται προσοχή στην Αττική για την κακοκαιρία εξπρές

Για ένα δίωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα προειδοποίησε ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σχετικά με την κακοκαιρία-εξπρές για την οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που έφερε τη νέα κακοκαιρία, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στα δυτικά της χώρας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να επεκταθεί στα ανατολικά, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Αρναούτογλου για την κακοκαιρία στην Αττική, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες μέχρι τα ξημερώματα, όποτε δηλαδή ο καιρός θα «ανοίξει» για ένα δίωρο με τρίωρο.

Ο παρουσιαστής του δελτίο καιρού της ΕΡΤ συνέστησε, μάλιστα, προσοχή στους κατοίκους της μεγαλύτερης περιφέρειας λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, γιατί θα ξεκινήσουν οι βροχές, οι καταιγίδες και ενδεχομένως οι χαλαζοπτώσεις από τα δυτικά τμήματα και θα κινηθούν προς τα ανατολικά της Αττικής.

Ο Σάκης Αρναούτογλου πρόσθεσε, δε, σχετικά με την κακοκαιρία, πως μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα έχει φτιάξει ο καιρός στην Αττική, ωστόσο το απόγευμα μερικά σύννεφα από την Πελοπόννησο, ίσως μετακινηθούν προς τα βόρεια της περιφέρειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικές μπόρες τοπικού χαρακτήρα από το απόγευμα προς το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κακοκαιρία: Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Την ίδια ώρα, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού την Τσικνοπέμπτη, όπου οι αρχικές προγνώσεις κάνουν λόγο για «ασταθές καιρό», φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά βάση στη βόρεια Ελλάδα.

Μέσα στις περιοχές, που θα «καλύψουν» οι μπόρες θα είναι και η Θεσσαλονίκη, η Μαγνησία, οι Σποράδες και η Βόρεια Εύβοια, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα κρύες και βροχερές.

Η Τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα κινήθει με ένα φθινοπωρινοχειμωνιάτικο σκηνικό στη Μακεδονία, και στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρες βροχές δεν αποκλείεται να φτάσουν και στην Αττική, στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της κυρίως.

Recommended For You

About the Author: efoni