Τουρκία: Να έρθουν στα λογικά τους οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίαζε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις 16:45 με βασικό θέμα την Ελλάδα.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει: «Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά πρέπει να έρθουν στα συγκαλά τους.
Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο για την ελληνοκυπριακή διοίκηση, είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τόσο ο Διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Ατίλα Γκιουλάν και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος Ερτσιμέντ Τατλιόγλου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να κάνει οποιονδήποτε σοφότερο.

Συνέντευξη Ερντογάν στις 10 το βράδυ

Αντίθετα πιο αποκαλυπτική των προθέσεων των Τούρκων, αναμένεται η συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε CNN Turk και Kanal D, με πρώτο θέμα το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος, την Πέμπτη νέα άσκηση

 

Η ελληνική πλευρά διαμηνύει σε κάθε τόνο πως είναι «έτοιμη για όλα». Την ετοιμότητά της αυτή την απέδειξε και σήμερα με τον ελληνικό Στόλο να βγαίνει στο Αιγαίο στο πλαίσιο της διεξαγωγής της άσκησης «Λόγχη».

Την Πέμπτη πραγματοποιείται και νέα άσκηση, μικρότερης έκτασης σε περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση «Τρίαινα».

Για τη συγκεκριμένη άσκηση, οι Τούρκοι εξέδωσαν την… εθιμοτυπική πλέον αντι – NAVTEX.

Στην παραλαβή της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» ο Μητσοτάκης

Στις -όποιες- προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, πιθανολογείται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που θα απευθύνει στις 9:00 κατά την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλάκατου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»

Recommended For You

About the Author: efoni