Τι μας επιφυλάσσει αστρολογικά ο Δεκέμβριος 2021;

Ο τελευταίος μήνας του 2021 δεν στερείται έντασης και δυσκολιών, αλλά τουλάχιστον το τέλος του έρχεται με ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα, καθώς ο Δίας προχωρά στους Ιχθύς, στο ζώδιο της παραδοσιακής διακυβέρνησής του. Ο Δίας είχε βρεθεί σε μια δοκιμαστική πτήση σε αυτό το ζώδιο το καλοκαίρι του 2021 (από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουλίου), που ήταν μια πιο ευχάριστη περίοδος συγκριτικά με την υπόλοιπη χρονιά.

Η Ηλιακή έκλειψη της ελευθερίας και των εξελίξεων

Ο Δεκέμβριος ξεκινά με μια Ηλιακή έκλειψη στις 04/12/2021 στον Τοξότη, την τελευταία στα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη όχι μόνο για τη χρονιά, αλλά και για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Το ζώδιο του Τοξότη είναι το ζώδιο της ελευθερίας, της σοφίας, του αυθορμητισμού και με κάποιο τρόπο αυτή η έκλειψη, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο περιπέτειας με πολλές κι ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όχι πάντα εύκολες παρόλα αυτά.

Πλανητικός συνωστισμός στο ζώδιο του Τοξότη

Η έμφαση στο ζώδιο του Τοξότη πέραν της έκλειψης και της παρουσίας του Ήλιου μέχρι τις 21/12/2021, έρχεται κι από τον Ερμή που θα βρίσκεται επίσης στον Τοξότη μέχρι τις 13/12/2021, αλλά και τον Άρη που παίρνει θέση στον Τοξότη στις 13/12/2021. Οι εξελίξεις σε θέματα πολιτικής, νομοθεσίας, θρησκείας, διεθνών σχέσεων και παιδείας, θα είναι ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο με την έμφαση στον Τοξότη.

Η επικοινωνιακή Πανσέληνος

Η Πανσέληνος στις 19/12/2021 στον άξονα Τοξότη – Διδύμων μπορεί να φέρει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και ειδήσεις που μπορεί να μας χαροποιήσουν μακροπρόθεσμα, ενώ συμβάλλει στην επικοινωνία καθώς σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία.

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης φέρνει αναθεωρήσεις

Στις 20/12/2021 η Αφροδίτη γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και δεν θα είμαστε ανεκτικοί σε ψέματα και παιδιάστικες, ανώριμες συμπεριφορές στις σχέσεις μας. Μολονότι η ανάδρομη Αφροδίτη επηρεάζει την ερωτική μας ζωή μάλλον δυσμενώς, από την άλλη είναι αποκαλυπτική της ποιότητας των σχέσεων μας και των αλλαγών που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε πιο ικανοποιημένοι από αυτές. Φυσικά ανάδρομη Αφροδίτη σημαίνει και προβλήματα ή αναθεωρήσεις σε οικονομικά ζητήματα.

Η τελευταία όψη ακριβείας του Κρόνου με τον Ουρανό

Στις 21/12/2021 ο Ήλιος προχωρά στον Αιγόκερω και έχουμε το χειμερινό Ηλιοστάσιο με τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Την παραμονή των Χριστουγέννων σχηματίζεται η τρίτη και τελευταία όψη τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό, μια όψη που κυριάρχησε μέσα στο 2021 φέρνοντας πολλά απρόοπτα και δύσκολες προς αντιμετώπιση καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα στον πλανήτη μας. Και μολονότι οι δυο πλανήτες δεν θα ξανακάνουν όψη ακριβείας μέσα στο 2022, θα συνεχίσουν ακόμη τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Σίγουρα ο φετινός Δεκέμβριος δεν είναι ο γιορτινός ευχάριστος μήνας που ήταν παλιότερα. Τελειώνει τουλάχιστον με την είσοδο του Δία στους Ιχθύς στις 29/12/2021 κι έτσι τα πλάνα μας για την Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι αρκετά πιο όμορφα.

Καλές και δύσκολες μέρες του Δεκεμβρίου 2021 για τα 12 ζώδια

1 Δεκεμβρίου: Ο μήνας μπαίνει με μια θετική όψη ανάμεσα στον Ήλιο από τον Τοξότη με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Είναι μια όψη θετική για να αναλάβουμε ευθύνες, να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση ή να ξεκινήσουμε κάτι με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η όψη επηρεάζει από την προηγούμενη μέρα. Επηρεάζει θετικά Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκονται κοντά στην 8η μοίρα.

4 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται η τελευταία έκλειψη της χειμερινής περιόδου και η τελευταία έκλειψη γενικότερα στο ζώδιο του Τοξότη. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται στα παραπάνω ζώδια από τις 10 ως τις 14 μοίρες, φέρνοντας αλλαγές, απρόοπτα και εμπόδια στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις.

6 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Άρη από τον Σκορπιό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, μια ιδιαίτερα δυνατή όψη που δείχνει αποφασιστικότητα, ισχυρή επιθυμία και θέληση για δράση. Όσοι επηρεάζονται θετικά θα έχουν περισσότερη υπομονή κι επιμονή για να επιτύχουν τους στόχους τους και ο βαθμός συγκέντρωσης τους θα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Η ενέργεια αυτής της όψης είναι εξαιρετική για να αναλάβουμε δύσκολες υποθέσεις και να εντυπωσιάσουμε με τα αποτελέσματα μας τους άλλους στον χώρο που δραστηριοποιούμαστε. Ευνοούνται Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και Αιγόκεροι που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται κοντά στις 25 μοίρες των ζωδίων αυτών.

7 Δεκεμβρίου: Μια ιδιαίτερα απατηλή μέρα, καθώς σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Είναι μια μέρα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε παρεξηγήσεις, να μας δοθούν ψεύτικες υποσχέσεις ή να ακούσουμε ψέματα, να είμαστε αφηρημένοι (προσέξτε στην οδήγηση), να χάσουμε ή να μας κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα. Αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις και δεσμεύσεις αν εκπροσωπείτε τα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων ή αν έχετε ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 18 μέχρι τις 22 μοίρες.

8 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Άρη με τον Δία κάνοντας τη μέρα αρκετά επικίνδυνη, καθώς από τη μια μπορεί να νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να έχουμε αποφασιστικότητα για να κάνουμε ξεκινήματα ή να αναλάβουμε δράση με αισιοδοξία, αλλά η υπερβολή με την οποία φορτίζει ο Δίας τον Άρη μπορεί να μας κάνει βιαστικούς, επιθετικούς, να πάρουμε επικίνδυνα ρίσκα που ίσως οδηγήσουν σε φιάσκο ή να υπάρχει μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας με τους άλλους. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο και κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 26 μοίρες αυτών των ζωδίων.

11 Δεκεμβρίου: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω συναντά τον Πλούτωνα σε μια ασφυκτική όψη συνόδου που θα επαναληφθεί τρεις φορές συνολικά, δύο μέσα στον Δεκέμβριο στις 11/12 και στις 25/12 και μια στις αρχές Μαρτίου. Αυτή η όψη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη, έρωτα και τρυφερότητα. Θέλουμε να βιώσουμε όμως έντονες ερωτικές καταστάσεις κι όχι χλιαρές στις σχέσεις μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όσους επηρεάζει σε επιλογές που πιθανώς να είναι «επικίνδυνες», καθώς έλκουμε πιο σκοτεινούς τύπους. Αν είμαστε όμως σε μια υγιή σχέση, τότε αυτή η όψη κάνει πιο έντονη τη σεξουαλικότητα μας. Χρειάζεται προσοχή στην καχυποψία, στις ζήλιες, στις εμμονές. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 25 μοίρες των ζωδίων αυτών. Επηρεάζονται πιο θετικά Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες επίσης με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 25 μοίρες, αλλά πιο θετικά. Εσείς μπορεί να κάνετε μια καρμική γνωριμία ή να έχετε ένα δυνατό οικονομικό νέο.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή με τον Δία, μια θετική όψη σε ό,τι αφορά την επικοινωνία, τις δοσοληψίες, τις σπουδές, τις συναντήσεις, τις γραφειοκρατικές δοσοληψίες. Ευνοούνται και οι αγορές. Επηρεάζονται θετικά Κριοί, Λέοντες, Τοξότες, Ζυγοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται κοντά στις 26 μοίρες των ζωδίων αυτών.

12 Δεκεμβρίου: Μια απαιτητική και απατηλή μέρα που ο Ήλιος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, καθώς δείχνει διάψευση προσδοκιών, απογοητεύσεις, παραπλανήσεις, δόλο, παρασκήνιο, τάση για ψεύδη και κλοπές. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου – αρχές τρίτου δεκαήμερου επηρεάζονται περισσότερο. Ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 18 ως τις 22 μοίρες των ζωδίων αυτών.

19 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Ευτυχώς το τρίγωνο με τον Δία κάνει αυτή την Πανσέληνο πιο θετική ή τουλάχιστον λιγότερο ενοχλητική σε σχέση με τα φεγγάρια των προηγούμενων μηνών. Επηρεάζονται κυρίως Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες των ζωδίων αυτών.

20 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται το τυχερό εξάγωνο του Ήλιου στον Τοξότη με τον Δία στον Υδροχόο που φέρνει ευκαιρίες επέκτασης, θετικές προοπτικές σε θέματα σπουδών, δουλειάς, επιτυχία, βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα και οικονομικά κέρδη. Αφορά κυρίως Διδύμους, Τοξότες, Υδροχόους, Λέοντες, Κριούς και Ζυγούς με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται στα παραπάνω ζώδια από τις 27 ως τις 29 μοίρες. Η επιρροή ξεκινά από τις 19 Δεκεμβρίου.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή από τον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Ταύρο. Είναι μια βοηθητική όψη για να έχουμε φρέσκες ιδέες, πρωτότυπες και ουρανοκατέβατες λύσεις και είναι μια υποστηρικτική όψη για παρουσιάσεις, αλλά και για αγορές τεχνολογίας.

Επίσης, την ίδια μέρα γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και η Αφροδίτη στο ζώδιο του Αιγόκερω, που θα παραμείνει σε αυτή τη φάση μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2022. Αναθεωρήσεις σε σχέσεις, επιστροφές από το παρελθόν, κρίσεις σε δύσκολες σχέσεις, αλλά και αναθεώρηση των οικονομικών μας είναι μερικά από τα κύρια θέματα αυτής της ανάδρομης πορείας.

21 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται το χειμερινό Ηλιοστάσιο. Ο Ήλιος προχωρά στον Αιγόκερω, αρχίζει ουσιαστικά ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο και φυσικά έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

24 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται το τελευταίο τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Αυτή ήταν η κυρίαρχη όψη της φετινής χρονιάς και μολονότι οι δυο πλανήτες θα συνεχίσουν να αντιμάχονται και μέσα στο 2022, δεν θα ξανασυναντηθούν σε όψη ακριβείας. Αυτή είναι μια όψη που η επιρροή της είναι μακρόχρονη και δεν αφορά απαραίτητα τη συγκεκριμένη μέρα. Οι αλλαγές γι’ αυτούς που επηρεάζει το τετράγωνο σε βασικούς τομείς στη ζωή τους θα είναι αναπόφευκτες. Επηρεάζονται Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι με γενέθλια στο τέλος του πρώτου – αρχές δεύτερου δεκαήμερου ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται κοντά στις 11 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

25 Δεκεμβρίου: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω συναντά τον Πλούτωνα σε μια ασφυκτική όψη συνόδου που θα επαναληφθεί τρεις φορές συνολικά, δύο φορές μέσα στον Δεκέμβριο στις 11/12 και στις 25/12 και μια στις αρχές Μαρτίου. Αυτή η όψη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη, έρωτα και τρυφερότητα. Θέλουμε να βιώσουμε όμως έντονες ερωτικές καταστάσεις κι όχι χλιαρές στις σχέσεις μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όσους επηρεάζει σε επιλογές που πιθανώς να είναι «επικίνδυνες», καθώς έλκουμε πιο σκοτεινούς τύπους. Αν είμαστε όμως σε μια υγιή σχέση, τότε αυτή η όψη κάνει πιο έντονη τη σεξουαλικότητα μας. Χρειάζεται προσοχή στην καχυποψία, στις ζήλιες, στις εμμονές. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 25 μοίρες των ζωδίων αυτών. Επηρεάζονται πιο θετικά Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες επίσης με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 25 μοίρες, αλλά πιο θετικά. Εσείς μπορεί να κάνετε μια καρμική γνωριμία ή να έχετε ένα δυνατό οικονομικό νέο. Η όψη επαναλαμβάνεται, διότι η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία ξαναπερνά από τις ίδιες μοίρες.

26 Δεκεμβρίου: Ο Ερμής από τον Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα δίνοντας μια «φευγάτη» αίσθηση στην ημέρα μας. Μπορεί να έχουμε αυξημένη διαίσθηση, να έχουμε καλλιτεχνική έμπνευση ή να είμαστε πιο ρομαντικοί στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας. Είναι μια όψη που επηρεάζει θετικά Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους, Αιγόκερους, Παρθένους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου. Φυσικά χρειάζεται προσοχή στις εξιδανικεύσεις και τις ωραιοποιήσεις. Τουλάχιστον είναι μια χαλαρή μέρα για να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

29 Δεκεμβρίου: Σχηματίζεται η ευχάριστη σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη, η οποία βέβαια κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Πρόκειται για μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας, τη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων μας. Βοηθητική όψη για συζητήσεις, αλλά και μετακινήσεις, για Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ιχθύς, Ταύρους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσους έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 24η μοίρα.

30 Δεκεμβρίου: Η προτελευταία μέρα του 2021 είναι λίγο πιο βαριά, καθώς ο Ήλιος από τον Αιγόκερω συναντά σε όψη τετραγώνου τον Χείρωνα κάνοντας μας κάπως απαισιόδοξους. Μπορεί να νιώθουμε να μας βαραίνουν διάφορα πράγματα που μπορεί να συνέβησαν και στο παρελθόν και τα κουβαλάμε ως τραύματα. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 7 ως τις 9 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο του Άρη από τον Τοξότη με τον Κρόνο που βοηθά να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες, να είμαστε αποφασιστικοί στη δράση μας, να στοχεύουμε σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που μπορούμε να επιτύχουμε με σκληρή δουλειά, πειθαρχία και αφοσίωση. Επηρεάζει θετικά Τοξότες, Κριούς, Λέοντες, αλλά και Ζυγούς και Υδροχόους των αρχών του δευτέρου δεκαήμερου ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται κοντά στις 11 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Επίσης, την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, μια όψη που μας βοηθά να διερευνούμε σε βάθος τα πράγματα, να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων στη ζωή μας, να λύνουμε εύκολα μυστήρια και νοητικά παζλ, να συγκεντρωνόμαστε στους στόχους μας, αλλά από την άλλη φουντώνει τις εμμονές και τα χειριστικά παιχνίδια. Προσοχή οι εκπρόσωποι του παρορμητικού σταυρού: Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 24 ως τις 26 μοίρες του Αιγόκερου.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni