Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν για τον πόλεμο Ισραήλ με τη Χαμάς

Τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ, είχε υπογραμμίσει τη στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει, για να τερματίσει αυτή τη διαδικασία σύγκρουσης, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι χώρες της περιοχής πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν οι συγκρούσεις και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Recommended For You

About the Author: efoni