Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαι υποψήφιος το 2024 μαζί με την Κάμαλα Χάρις»

Υποψήφιος μαζί με τη Κάμαλα Χάρις θα είναι ο Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Όπως είπε ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, θα είναι και πάλι στο πλάι του στο ψηφοδέλτιο όταν θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του. «Θα είναι η συνυποψήφιά μου», είπε ο Μπάιντεν.

Η πρώτη γυναίκα και πρώτη εκπρόσωπος φυλετικής μειονότητας που κατέλαβε το αξίωμα στην ιστορία των ΗΠΑ βλέπει τη δημοτικότητά της να καταρρέει αφότου το ανέλαβε.

«Κάνει καλή δουλειά», για παράδειγμα στο ζήτημα της πρόσβασης των μειονοτήτων στις εκλογές, διαβεβαίωσε μολαταύτα ο Τζο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για το καίριο ζήτημα αυτό έχει μπλοκαριστεί στο Κογκρέσο, ενώ αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες του αρχηγού του κράτους να επανεκλεγεί θα αυξάνονταν εάν διάλεγε κάποιο άλλο πρόσωπο να τον πλαισιώσει στο «ticket», το ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών, στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Recommended For You

About the Author: efoni