ΤΑ ΠΑΡΑ-ΦΩΝΗ-ΜΑΤΑ: Ποιοι θα κερδίσουν τις έδρες στην Ανατολική Αττική, ποια είναι η προσθήκη Πατούλη που «ενοχλεί» και ποιοι υποψήφιοι είναι τα φαβορί στους στους Δήμους!

Χαίρετε, χαίρετε αναγνώστες μου!

 «Μυρίζει εκλογές» μας είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά και γιατί να μην μυρίζει θα πω εγώ, αφού έχουν πάρει φωτιά τα επιτελεία των κομμάτων για να κλειδώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Και όσο κι αν πολλοί μιλούν για εκλογές τον Φλεβάρη, εγώ θα παραμείνω πιστή στην Άνοιξη. Εγώ βέβαια τα λέω καιρό και επιβεβαιώνεται και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σαν Αρχικουτσομπόλα, αυτή τη φορά θα κάνω αναφορά στο ζήτημα των εθνικών εκλογών στην Α΄ Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Και αυτό γιατί, αγαπημένε μου αναγνώστη, ο αριθμός των εδρών θα κρίνει και τα αποτελέσματα. Σύμφωνα λοιπόν με τα κουτσομπολιά, που τόσο αγαπώ, οι έδρες μας αυξάνονται, άρα εδώ δεν έχουμε γκρίνιες για εκλογές χωρίς Απογραφή, γιατί αυξάνονται και οι πιθανότητες εκλογής.

Να γιατί πέφτουμε όλοι στην παγίδα. Γιατί μπορεί η Ανατολική Αττική να παίρνει, όπως όλα δείχνουν μέχρι συν 2 έδρες, αλλά αυτό θα γίνει σίγουρα, εάν οι εκλογές γίνουν μετά τις 21 Φεβρουαρίου, καθώς τότε είναι υποχρεωμένος ο Πρωθυπουργός να διενεργήσει εκλογές σύμφωνα με τη νέα Απογραφή, της οποίας τα στοιχεία θα δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ λίγο πριν το νέο έτος. Μέχρι τότε είναι στη δική του ευχέρεια αν θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα.

Και πάμε λοιπόν στο ενδεχόμενο αύξησης των εδρών στην περιοχή. Στις πρώτες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, έχουμε το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Με πρώτο κόμμα, αναγνώστη μου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι και πάλι η ΝΔ, να βγάζει μέχρι 4 έδρες την πρώτη Κυριακή. Μαρτίνου, Βορίδη, Βλάχο ψηφίζω στην τριάδα και λέω ότι κάποιος ή κάποιοι τα έχουν βάψει μαύρα με τις προσθήκες Ζαχαράκη και Πέτσα στο ψηφοδέλτιο, που παίζουν δυνατά για την τέταρτη θέση, με την κυρία Ζαχαράκη να έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και στους ετεροδημότες από την Ευρυτανία, τόπο καταγωγής της. Για τον τέταρτο αυτή τη στιγμή βουλευτή, κύριο Βασίλη Οικονόμου, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες, χωρίς καν να έχουμε δημοσκόπηση, από τις κανονικές, όχι τις προσωπικές- αχ λέτε να κάνω μία, να ταράξω τα νερά;

Πάω ΣΥΡΙΖΑ μεριά, όπου και πάλι στις πρώτες εκλογές θα βγάλει στην Ανατολική Αττική μέχρι 3 βουλευτές. Τρεις υπάρχουν και τώρα, οπότε με τις προσθήκες Φιλίππου και Καραμέρου- αν τελικά επαληθευτούν- πάμε για κόκκινο ντέρμπι στην Ανατολική Αττική, για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αφού ο τέως υπουργός και νυν βουλευτής κύριος Σπίρτζης, φαίνεται να έχει εδραιώσει την πρώτη θέση. Εν αναμονή λοιπόν των τελικών υποψηφίων, που φαίνεται ότι δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν γιατί στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φοβούνται εκλογές στις αρχές του έτους.

Στα του πολύπαθου ΠΑΣΟΚ- για την περιοχή μιλάω, όπου την προηγούμενη φορά χάθηκε η έδρα- η πρόβλεψη δίνει σίγουρα 1 έδρα, με δυναμική για 2 αν πανελλαδικά το ποσοστό είναι υψηλό. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μπορεί να πήρε παράταση, ακριβώς λόγω της απογραφής που όλοι περιμένουν. αλλά τα ονόματα που παίζουν για την Ανατολική Αττική είναι γνωστά και τα έχω γράψει πολλάκις. Μία προσωπική πρόβλεψη σαν γνωστή Κουτσομπόλα που είμαι, μην αφήνετε απέξω τον αιφνιδιασμό του Προέδρου και φυσικά δεν αναφέρομαι-μόνο- στην επίσκεψη του, την Δευτέρα 5/12, στα Καλύβια των Μεσογείων, όπου μίλησε στους συντρόφους του για μεγάλη άνοδο του κόμματος στην περιοχή.

Kαι τώρα που είπα ΠΑΣΟΚ, να δώσω ένα μεγάλο μπράβο σε όποιον σκέφτηκε να εντάξει στους τομείς την κυρία Λάσπα- ΚΑΤΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ, για όσους θυμούνται ποια τελικά κέρδισε την καρδιά του Στέφανο!

Όσο για τα πρόσωπα της Ανατολικής Αττικής που πλαισίωσαν τους τομείς του κόμματος, οι πληροφορίες μου μιλούν για εσωκομματικά μαχαιρώματα…αλλά αν η φωτογραφία βγαίνει καλή, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Σωστά;

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το ποσοστό του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ανατολική Αττική στις επερχόμενες εκλογές, ακόμα κι αν ο κύριος Μυλωνάκης είναι το απόλυτο φαβορί για επανεκλογή.

Αν το ΜΕΡΑ 25 καταφέρει να ξαναμπεί στη Βουλή, αμφίρροπο ακόμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα έχει έδρα και όπως όλα δείχνουν θα μείνει στην νυν βουλευτή Μαρία Απατζίδη, ενώ και το ΚΚΕ έχει σταθερά μία έδρα στην Ανατολική Αττική.

Να μην παρεξηγηθώ, οι προβλέψεις μου έγιναν σύμφωνα με τη σύνθεση στη Βουλή αυτή τη στιγμή. Για τις δεύτερες εκλογές, εάν υπάρξουν, θα μιλάμε για έδρες με λίστα, οπότε όλα κρίνονται από τα ποσοστά. Βέβαια αν δεν γίνουν τελικά εκλογές με βάση την Απογραφή του 2021, όλα μπορούν να αλλάξουν.

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ

Στα έλεγα αναγνώστη μου, φέρνει δικό του άνθρωπο ο νυν Περιφερειάρχης στην περιοχή. Τα στόματα δεν χρειάζεται να ανοίξουν, τα κλικ αρκούν και λένε για τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ, τον κύριο Κόκκαλη! Μεταγραφή αεροδρομίου και άνθρωπος που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του Γιώργου Πατούλη- αχ τι θα λέει άραγε ο κύριος Κωνσταντέλλος- ο υποψήφιος την επόμενη φορά στην Ανατολική Αττική. Μαθαίνω πάντως ότι δεν τον έχουν δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες οι συνυποψήφιοί του.

Και αφού πιάσαμε τα της Περιφέρειας Αττικής, να πούμε ότι επίσημη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει δοθεί και μάλλον θα αργήσει να γίνει, καθώς πρώτο μέλημα είναι οι εθνικές εκλογές.

Ένα πουλάκι πάντως μου είπε ότι κάποιος θέλει πολύ να βαφτεί πράσινη η Περιφέρεια Αττικής!  Δύσκολο θα πω εγώ, αλλά με τον κατάλληλο υποψήφιο, που ίσως ψηφιστεί και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ

Ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, έκανε εκδήλωση για τον απολογισμό της τριετίας και είδαμε πολλούς από τους πολιτικούς μας.

Τις ειδήσεις για τα έργα τις είπε μόνος του ο Δήμαρχος, ο οποίος ακόμα και μετά την αποχώρηση της κυρίας Τσεβά, έχει πολλές πιθανότητες επανεκλογής και ανακοίνωσε και τις συνεργασίες, τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες συνεχίζουν.

Να με συγχωρήσετε, αλλά ξεχώρισα την κα Ζαχαράκη και για την καλόγουστη εμφάνισή της με το χρώμα της χρονιάς, το μωβ! Αχ πότε θα κάνω και λίγο lifestlyle που μου πάει!

Κωνσταντέλλος, Κιούσης και Λουκάς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι μετά την πρώτη Κυριακή, αφού οι νυν Δήμαρχοι φαίνεται ότι θα βγαίνουν για όσα χρόνια εκείνοι θέλουν. Μάλιστα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μία προσθήκη στο ψηφοδέλτιο Κωνσταντέλλου που αχνοφαίνεται, είναι αναμφίβολα συν για τον Δήμαρχο.

Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός, ενδεχόμενο για νίκη από την πρώτη Κυριακή και φυσικά επανεκλογή έχει και ο κύριος Ζούτσος. Δεν είναι μόνο ότι οι αντίπαλοι του δεν κλείνουν ψηφοδέλτια, είναι ότι στηρίζονται και από τους πολύ λάθος ανθρώπους!

Στα Σπάτα ο κύριος Μάρκου πηγαίνει, σύμφωνα με τα προγνωστικά, για τρίτη θητεία ενώ η παράταξη της κυρίας Ραφτοπούλου μετράει όσο περνά ο καιρός απώλειες. Αναμενόμενη εξέλιξη λένε οι τοπικοί παράγοντες, αφού δεν άσκησε την αντιπολίτευση που ζητούσε η δημοτική της ομάδα.

Στην Παιανία, ο κύριος Μάδης έχει ζητήσει επανεκλογή και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, κάτι το οποίο δεν είναι δύσκολο, καθώς η περιοχή αλλάζει έμπρακτα και ο κύριος Στάμου δεν βρίσκει πατήματα για αντιπολίτευση, σκαρώνει άρθρα και ανοίγει μέτωπα, τα οποία δεν του βγαίνουν…

Στο Δήμο Αχαρνών, ο κύριος Βρεττός, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Δήμαρχος που θα σπάσει την «κατάρα» της περιοχής για δεύτερη θητεία Δημοτικής Αρχής, αφού οι αντίπαλοι, προς το παρόν, δεν φαίνονται ικανοί να σπάσουν την παγιωμένη ομάδα που έχει φτιαχτεί και μαθαίνω ότι εμπλουτίζεται. Ερώτημα βέβαια ακόμα αποτελεί τι θα κάνει ο κύριος Βαρελάς, από τον οποίο ζητούν ξεκάθαρη απάντηση τα στελέχη του, εκλεγμένα και μη. Ακόμη, το όνομα του Δημήτρη Δαμάσκου, νυν δημοτικού συμβούλου, είναι μήλον της έριδος για πολλές παρατάξεις, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνές Αλλαγή Τώρα, Θεόφιλος Αφουξενίδης φαίνεται πως σκέφτεται να μην ασχοληθεί το 2023. Ή μήπως θα ασχοληθεί και ετοιμάζεται να ενωθεί με τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο;

ΟΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ

Ο κύριος Γιασημάκης από το Δήμο Ωρωπού,  αν και κρατάει τις δυνάμεις του ως νυν, τον τελευταίο χρόνο έχασε πολλούς από τους δικούς του, οι οποίοι μάλιστα συστρατεύονται και ανακοινώνουν σύντομα υποψηφιότητα. Έτσι όπως φαίνεται θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση με πολλούς υποψηφίους Δημάρχους… και πολλές ζυμώσεις!

Πάμε και στο Δήμο Διονύσου, όπου η υποψηφιότητα της κυρίας Μαΐχόσογλου με την παράταξη  ΔΙΟΝΥΣΟΣ του αύριο, δεν φαίνεται να τάραξε ιδιαίτερα τον κύριο Καλαφατέλη, ο οποίος μάλιστα την ίδια μέρα είχε να ασχοληθεί με το προγραμματισμένο δημοτικό του συμβούλιο. Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη αντίπαλη παράταξη που ανακοινώνεται και σίγουρα όχι η τελευταία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νυν Δήμαρχος ξέρει να γεφυρώνει τα χάσματα…!

Για το Δήμο Μαραθώνα και τον κύριο Τσίρκα δεν προμηνύεται περίπατος από τον α΄ γύρο, αλλά οι αντίπαλοι δεν είναι, τουλάχιστον ακόμη, δυνατά ονόματα που θα τον απειλήσουν ιδιαιτέρως.

Όσο για το Δήμο Μαρκοπούλου, ο κύριος Αλαγιάννης, αν και με απώλειες, συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση του Δήμου και στις εκλογές του 2023. Φήμες μιλούν για νέα υποψήφια γυναίκα.

Και κλείνω με τον Δήμο- θρίλερ, που δεν είναι άλλος από το Δήμο Σαρωνικού, με την κυρία Ράπτη να ανακοινώνει υποψηφίους κάθε μέρα, τον κύριο Σοφρώνη να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στα πεπραγμένα της διοίκησης ( μέλος της οποίας είναι και η κύρια Ράπτη), ενώ ο νέος Δημήτρης Παπαχρήστου φαίνεται να υποστηρίζεται και από τον νυν Δήμαρχο της περιοχής, τον κύριο Φιλίππου.

Δείτε τα QUIZ ακόμη μία φορά εδώ 

Μέχρι την επόμενη φορά,

Σας φιλώ,

Η Κουτσομπόλα σας.

Recommended For You

About the Author: efoni