Τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Τους Έλληνες Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 τίμησε σήμερα  σε ειδική συνεδρίασή της η Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτό το καλοκαίρι χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και μεγάλες περηφάνιες σε στιγμές και ώρες που είχαμε ανάγκη, εν μέσω πανδημίας και σκληρής κλιματικής κρίσης. Την ώρα που στην Ελλάδα δοκιμάζονταν το περιβάλλον και οι περιουσίες ανθρώπων, εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μήνυμα αντοχής, αισιοδοξίας και επιτυχίας που τόσο χρειαζόταν η χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Η πολιτεία δια του αρμόδιου υπουργού θα βελτιώσει το χρέος της απέναντι σας. Ξέρετε όμως ο καθένας σας, ότι ακόμα και στα ομαδικά αγωνίσματα, η γοητεία, η πρόκληση της άμιλλας είναι μονήρης, μοναχική. Η δημοσιότητα έρχεται μετά την επιτυχία και όχι με την προετοιμασία. Είμαστε δίπλα σας περισσότερο στην επιτυχία και λιγότερο στην προετοιμασία και αυτό βεβαίως πρέπει να το δούμε. Πρέπει να φωταγωγήσουμε αυτή την αθέατη μοναχική πλευρά της επιτυχίας σας, που είναι η προετοιμασία», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και κατέληξε:

«Όλη αυτή η επίδοσή σας, η μοναδικότητα της επιτυχίας σας και το μυστικό της επιτυχίας σας ανήκει και αντανακλαστικά ανήκει και σε εμάς. Γι’ αυτή την προσφορά σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και σας ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, με κεφαλαία γράμματα».

«Είναι σημαντικό επίτευγμα, ότι η χώρα μας κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ 14 αθλητές μας κατετάγησαν στην πρώτη 8άδα», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Παράλληλα, ζήτησε κομματική συνεννόηση, ώστε να εξασφαλιστούν επαγγελματικά όλοι οι εν ενεργεία αθλητές που αγωνίζονται σε διεθνή αθλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ένας κύκλος έκλεισε ένας άλλος κύκλος άνοιξε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα ήταν ευχής έργο να καινοτομήσουμε, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω και να εξεταστεί, σε συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, η εξασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης όλων όσων βρίσκονται στους στίβους, είναι εν ενεργεία αθλητές και παλεύουν για να χαρίσουν διεθνείς διακρίσεις στη χώρα μας. Αν η πολιτεία εξασφαλίσει την επαγγελματική τους αποκατάσταση, θα τους φύγει ένα μεγάλο άγχος».

Λευτέρης Πετρούνιας: Οι αθλητές αγωνίζονται σκληρά, κόβουμε τα χέρια μας, τα πόδια μας, ξεπερνάμε τον εαυτό μας και χρειαζόμαστε στήριξη

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, έκανε έκκληση σε όλους να στηρίξουν τους αθλητές που χαρίζουν διακρίσεις στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και εγώ, και όλα αυτά τα παιδάκια που αγωνίζονται σκληρά, κόβουμε τα χέρια μας, τα πόδια μας -εγώ αύριο θα μπω χειρουργείο- ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε. Ο κ. Αυγενάκης έκανε μια αρχή με διάφορες αλλαγές, όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη σε όλη την διάρκεια των τεσσάρων ετών της προετοιμασίας μας».

 

 Το «ευχαριστώ» εκπροσώπων των κομμάτων στους Ολυμπιονίκες

Ένα «μεγάλο ευχαριστώ για τις διακρίσεις που πέτυχαν κάνοντας τη χώρα περήφανη σε δύσκολες στιγμές και εν μέσω πανδημίας», είπαν στους Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Παράλληλα, τόσο η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Καραμανλή όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέτα καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ), Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ), Βασίλης Βιλιάρδος (ΕΛ.ΛΥ) και Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ25), επεσήμαναν την μεγάλη ανάγκη έμπρακτης στήριξης των αθλητών που αγωνίζονται για διεθνείς διακρίσεις.

«Ένα ευχαριστώ καρδιάς» είπε στους Έλληνες ολυμπιονίκες η εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

«Η κοινωνία έχει ανάγκη τις αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύετε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σακοράφα και πρόσθεσε:

«Πέστε σε όλους για τους αγώνες που δίνετε κάτω από αντίξοες και σκληρές συνθήκες , πέστε τους ότι οι αθλητές, δεν φοβόμαστε, δεν αναγνωρίζουμε όρια, δεν δεχόμαστε ήττες, δεν παραιτούμαστε».

Στους Ολυμπιονίκες αθλητές και στους προπονητές τους, δόθηκε ονομαστικός τιμητικός έπαινος, καθώς και μετάλλιο που απεικονίζει την θεά Αθηνά, σύμβολο νίκης και αγωνιστικότητας, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αμέσως μετά έβγαλαν όλοι μαζί μία αναμνηστική φωτογραφία και ξεναγήθηκαν στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni