Τέξας: Χάος και σκηνές πανικού στο μουσικό φεστιβάλ του ράπερ Τράβις Σκοτ

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας,όπου είχαν συρρεύσει χιλιάδες θαυμαστές του ράπερ Τράβις Σκοτ. Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή που υπέστησαν αρκετοί συμμετέχοντες.

Στην πρώτη ανακοίνωση των αμερικανικών Αρχών για το συμβάν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, σύμφωνα με το CNN, επιβεβαιώνονται τουλάχιστον οκτώ νεκροί. «Έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένα θύματα σε αυτό το σημείο» είπε η αστυνομία στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι συνολικά 23 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες συμμετέχοντες που χρειάστηκε να τους δοθούν πρώτες βοήθειες CPR.

Βίντεο στα social media δείχνει πολλούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, καθώς η δυνατή μουσική συνεχίζει να παίζει. Ασθενοφόρα και πυροσβέστες, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, κλήθηκαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τραγωδία έρχεται λίγες ώρες μετά την αναταραχή που προκλήθηκε στο NRG Park, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ Astroworld. Πολλοί ποδοπατήθηκαν για να μπουν μέσα στον συναυλιακό χώρο και, μόλις μπήκαν μέσα, αρκετοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στις φορητές τουαλέτες, ενώ το προσωπικό ασφαλείας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κόσμο.

Το μουσικό Φεστιβάλ Astroworld είναι ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που κάνει ο ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο. Πέρσι το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ την τελευταία φορά που διεξήχθη – όπως αναφέρει το ABC 13 – είχαν πωληθεί 100.000 εισιτήρια μέσα σε μία ώρα.

Με πληροφορίες από CNN και ABC13

Recommended For You

About the Author: efoni