Σχολική κάρτα: Αλλαγές στην είσοδο των παιδιών σε εστίαση και μαγαζιά

Με βάση την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, τα παιδιά έως 18 ετών εισέρχονταν σε εστιατόρια και καταστήματα λιανεμπορίου δείχνοντας το self test τους. Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς η κυβέρνηση θα κάνει την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους ακόμη πιο εύκολη, καθώς αυτή θα γίνεται με την επίδειξη της σχολικής κάρτας. 

Συγκεκριμένα, είπε, ότι η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test, θα μπορεί να χρησιμοποιείται εκτός από το σχολείο και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και εκδίδεται η σχολική κάρτα.

 

«Αυτό που βεβαιώνεται από τη σχολική κάρτα είναι ότι το παιδί έχει κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Επειδή γράφει σχολική κάρτα, μπορεί να είχε θέμα κάποιος επαγγελματίας. Σίγουρα δεν θα χρειάζεται να κάνουν άλλα self test τα παιδιά, αυτό είναι απόλυτο. Ίσως αν υπάρχουν παραπάνω δραστηριότητες να χρειάζεται κι άλλο ένα, αλλά θα δούμε τον τρόπο να υπάρχει ανακοίνωση, ρύθμιση που να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κι άλλο self test», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Recommended For You

About the Author: efoni