Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα 2021

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των σχολείων εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι φέτος, η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει Παρασκευή (24 Δεκεμβρίου) και τα Χριστούγεννα, Σάββατο (25 Δεκεμβρίου) και για αυτό τα σχολεία θα κλείσουν από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, αναμένται να ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι σχολικές αργίες ορίζονται ως ακολούθως:

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Την ίδια ώρα, δεδομένης της εκτίμησης, που υπάρχει από τους επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας, όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι αναμένουν δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Όμικρον έναντι της Δέλτα, εξέλιξη την οποία προσδιόρισε μετά τις γιορτές, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν φωνές ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που ζητούν τα σχολεία να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά το πρώτο κουδούνι του 2022 να ακουστεί μια εβδομάδα αργότερα.

Η υφυπουργό; Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα, των σχολείων με μια εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο υπουργείο Παιδείας».

Recommended For You

About the Author: efoni