ΣΥΡΙΖΑ: Στις 16 ή 23 Ιουλίου η εκλογή Προέδρου

Μάχη με το χρόνο και το καλοκαίρι δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουν να πραγματοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Όπως τονίζουν κομματικά στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλος.

Ο παραιτηθείς πλέον Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τις εξελίξεις από το εξοχικό του στο Σούνιο και θα μείνει εκεί μέχρι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες από τα όργανα του κόμματος.

Αύριο Σάββατο (01/07) ή το αργότερο την Κυριακή (02/07) θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η εκλογή προέδρου από τη βάση όπως έγινε και με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτές τις διαδικασίες θα συμμετέχει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζητούμενο είναι η αναζήτηση ημερομηνίας για να γίνει η εκλογή Προέδρου και καθώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου εκ των πραγμάτων έχει αποκλειστεί και το επόμενο επίσης γιατί θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, μένουν δυο ημερομηνίες: η 16η Ιουλίου και η 23η.

Αυτό όμως που προβληματίζει πολύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα της αποχής καθώς μέρος των 170.000 που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη φορά είναι πολύ πιθανόν να λείπουν διακοπές αφού είναι η καρδιά του καλοκαιριού.

Αν συμβεί αυτό και η αποχή είναι μεγάλη αυτό επίσης θα είναι πολύ αρνητικό για την εικόνα του κόμματος.

Ηλεκτρονική ψήφος;

Ο χρόνος πιέζει πολύ και αυτό που εξετάζουν πολύ σοβαρά για να ξεπεράσουν τον σκόπελο της αποχής είναι να γίνει η ψηφοφορία και με τον συμβατικό τρόπο της φυσικής παρουσίας αλλά και ηλεκτρονικά από το κινητό τηλέφωνο.

Και εδώ όμως πρέπει όλα να είναι έτσι μελετημένα ώστε και να γίνουν έγκαιρα και να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι τρία στελέχη θεωρούνται ως επικρατέστερα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι όπως η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι διεργασίες είναι διαρκείς και αυτό που επιδιώκεται είναι να καταλήξουν με δυο υποψήφιους έναν από κάθε κορυφαία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στην κάλπη με 6 -7 υποψήφιους.

Recommended For You

About the Author: efoni