ΣΥΡΙΖΑ: Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σε τεταμένο κλίμα και με διαφορετικές φωνές συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα δρομολογήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην εκλογή νέας ηγεσίας και στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ertnews.gr, διαφωνίες εκφράζονται στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων.

Υπάρχουν εισηγήσεις οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, με το συνέδριο να εκλέγει το νέο ηγέτη του κόμματος.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της Κ.Ο., ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Σημειώνεται ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την επόμενη ημέρα, καθώς το «παιχνίδι» πρέπει να μοιραστεί μεταξύ των τάσεων και για τους επικεφαλής της Κ.Ο.

Η θέση του γραμματέα της Κ.Ο., των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και του αντιπροέδρου της Βουλής θεωρούνται πολύ βασικές και οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει. Η σκέψη που υπήρχε ήταν να μην επιλεγούν πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κούρσα διαδοχής. Χωρίς όμως να συμφωνούν όλοι σε αυτό, κυρίως από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ρένα Δούρου και Παύλος Πολάκης είναι οι πέντε από την Κ.Ο., έως τώρα, που τα ονόματά τους έχουν ακουστεί για την κούρσα διαδοχής, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Οι άλλες επιλογές που φέρεται να υπάρχουν για το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιώργος Καραμέρος.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni