ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα στις 12:00 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σήμερα Κυριακή στις 12:00 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ΠΓ συνεδριάζει στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ertnews.gr, η Ολγα Γεροβασίλη απάντησε αρνητικά στην πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Κ.Ο. του κόμματος.

Σημειώνεται ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την επόμενη ημέρα, καθώς το «παιχνίδι» πρέπει να μοιραστεί μεταξύ των τάσεων και για τους επικεφαλής της Κ.Ο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ζήτησε κάποιες εγγυήσεις ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ευθύνης.

Η θέση του γραμματέα της Κ.Ο., των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και του αντιπροέδρου της Βουλής θεωρούνται πολύ βασικές και οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει. Η σκέψη που υπήρχε ήταν να μην επιλεγούν πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κούρσα διαδοχής. Χωρίς όμως να συμφωνούν όλοι σε αυτό, κυρίως από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ρένα Δούρου και Παύλος Πολάκης είναι οι πέντε από την Κ.Ο., έως τώρα, που τα ονόματά τους έχουν ακουστεί για την κούρσα διαδοχής, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Οι άλλες επιλογές που φέρεται να υπάρχουν για το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιώργος Καραμέρος.

Recommended For You

About the Author: efoni