Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ποινικών που προσήχθησαν τη Μ. Τρίτη στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Εντός της ημέρας ο Μένιος Φουρθιώτης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, αρνείται τα πάντα.

Ένα σακίδιο, που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, ήταν το στοιχείο-κλειδί για να ξετυλιχτεί η έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο ποινικούς που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 ένοπλος πέταξε ένα σακίδιο κάτω και έβγαλε ένα Καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Στην προσπάθεια να διαφύγει μαζί με το συνεργό του όσο πιο γρήγορα μπορούσε, εγκατέλειψε στο σημείο το σακίδιο. Πάνω σε αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν γενετικό υλικό του ενόπλου.

Με τον τρόπο αυτό η Αστυνομία οδηγήθηκε στους δράστες, με δεδομένο ότι και οι δύο ήταν σεσημασμένοι και έτσι υπήρχαν τα στοιχεία τους στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Για τον έναν από τους δύο, πάντως, φαίνεται ότι δεν έχουν βρεθεί επαρκή στοιχεία για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στη συνέχεια, από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης στη Νέα Ερυθραία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι με το ίδιο όπλο εκτοξεύτηκαν οι σφαίρες στο φυλάκιο που βρίσκεται έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Αν και οι αστυνομικοί περίμεναν ότι οι δράστες θα είχαν χρησιμοποιήσει διαφορετικό όπλο στη δεύτερη επίθεση, με στόχο το σπίτι του παρουσιαστή, αυτό δεν συνέβη και αυτό φαίνεται ότι ήταν και το «λάθος» που τους πρόδωσε.

Η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη –και η μετέπειτα κατάθεση που έδωσε στη Δίωξη Εκβιαστών – ότι ο Μένιος Φουρθιώτης σχετίζεται με τα άτομα που πυροβόλησαν σε τυχαίο έλεγχο τους αστυνομικούς και με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, έκανε τους αστυνομικούς να εντείνουν τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέχρι που ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή για έρευνες στο γραφείο του παρουσιαστή στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζεται αλλά και στο σπίτι του στον Διόνυσο. Στόχος των Αρχών ήταν να βρεθούν στοιχεία που μπορεί να τον συνδέουν με τα άτομα που πυροβόλησαν το σπίτι του και τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Βασικό μέλημα των Αρχών ήταν να κατασχεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και ένα λάπτοπ του Μένιου Φθουρθιώτη, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι ποινικοί
Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο Έλληνες που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία και τις βολές με στόχο το παλιό φυλάκιο της μονοκατοικίας όπου διαμένει ο Μένιος Φουρθιώτης στο Διόνυσο.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 43 ετών, το όνομα του οποίου συναντάται σε παλαιότερη -ογκώδη- δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών για προστασίες μαγαζιών. Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξεις για σωρεία αδικημάτων όπως «εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία» κ.ά.

Όσον αφορά το άλλο άτομο που οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, φέρεται να είναι κι αυτός παλιός γνώριμος του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, όχι όμως με τόσο μεγάλο ποινικό ενδιαφέρον. Μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που δείχνει ότι αυτός που πυροβόλησε 3 φορές εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, πάτησε τη σκανδάλη του Kalashnikov και προς το παλιό φυλάκιο της μονοκατοικίας στον Διόνυσο.

Όσον αφορά τον Μένιο Φουρθιώτη, παραμένει και αυτός στην ΓΑΔΑ ευρισκόμενος πλέον στο επίκεντρο των ερευνών, με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών να ερευνά κάθε πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση. Για το λόγο αυτό στο μικροσκόπιο θα μπει τόσο το κινητό του τηλέφωνο όσο και ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι εξετάζεται κατά πόσο ο Μένιος Φουρθιώτης είχε ή όχι επικοινωνία, το διάστημα πριν τις δύο επιθέσεις σε Νέα Ερυθραία και Διόνυσο, με τους Έλληνες ποινικούς που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni