Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Microsoft

Mε τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, και όπως επισημάνθηκε οι επενδύσεις του τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα προχωρούν παρά την πανδημία.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε γνωρίσει και συναντηθεί με τον Μπραντ Σμιθ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020. Στη συνέχεια προέκυψε το ενδιαφέρον της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία και -όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές- πιθανόν τα αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, στην Ολυμπία.

Επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα προχωρά η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή Data Centers στην Αττική και σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ το γραφείο της Microsoft στην Ελλάδα έχει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό υπαλλήλων από όλα τα γραφεία παγκοσμίως.

O πολυεθνικός όμιλος συμπληρώνει σταδιακά τα κομμάτια του παζλ της επένδυσης με συνολικό οικονομικό αποτύπωμα ύψους 1 δισ. ευρώ. Πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η σύσταση της εταιρείας «Microsoft Operations 4733», η οποία με διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο.

Recommended For You

About the Author: efoni