Συνάντηση Πατούλη – Χατζηδάκη για την διαχείρηση των απορριμάτων

Κακοκαιρία «Ιανός»

Την πρόοδο υλοποίησης του Σχεδιασμού της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκου και συνεργατών τους.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Σχεδιασμού, χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας και υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο πρωθυπουργός σε αυτό το ζήτημα, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Αττικής.

Αναπτύσσοντας το σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Αναφέρθηκε στην ανάληψη δράσεων ανακύκλωσης, την παράδοση στους δήμους της Αττικής 80 νέων απορριμματοφόρων και 9000 καφέ κάδων ανακύκλωσης για την δημιουργία δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόκειται να εξασφαλιστούν ακόμη 100 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και 40.000 καφέ κάδοι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα πράσινα σημεία και στις γωνιές ανακύκλωσης, ενώ για το ζήτημα των υγρών αποβλήτων είπε ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επεξεργασία τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Σχεδιασμού προβλέπεται εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή και δημιουργία ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, επικαιροποίηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, κατασκευή νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και δημιουργία 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε όλους τους δήμους της Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni