Συνάντηση Πατούλη με τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γ. Καπελλάκη

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους αθλητές με αναπηρία, ενισχύοντας το παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα, διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκη, κατά τη συνάντηση τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας. 

Στο πλαίσιο αυτό, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πρόσφατη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής για την προμήθεια προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, 9 Ειδικά Διαμορφωμένων Οχημάτων για τις ανάγκες των αθλητών ομαδικών αθλημάτων ΑμεΑ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αλλά και το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στη Ραφήνα, ένα εμβληματικό έργο το οποίο μετά από δεκαετίες μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα έγινε αναφορά και στο «Παραολυμπιακό Πανόραμα» τη διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τα παραολυμπιακά αθλήματα. Μία δράση που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στην Αττική και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, ενώ θα επαναληφθεί και στις αρχές Μαΐου.

Ο κ. Καπελλάκης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την ουσιαστική και διαχρονική στήριξη του στο παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα και επισήμανε πως στους στόχους της νέας  διοίκησης της Επιτροπής είναι η περαιτέρω στήριξη στους αθλητές με αναπηρία και στις ανάγκες τους. Αναφερόμενος στην υλοποίηση του παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου στη Ραφήνα, έκανε λόγο για «ένα έργο σταθμό στην παραολυμπιακή ιστορία της χώρας και υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με  την Περιφέρεια με εποικοδομητικό τρόπο, με στόχο τη δρομολόγηση και άλλων δράσεων, προς όφελος των αθλητών με αναπηρία.

«Εγκαινιάζουμε  σήμερα μία νέα περίοδο συνεργασίας με τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκη» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι σε  όλες αυτές τις αλλαγές που θέλετε να προχωρήσετε με  στόχο την ενδυνάμωση του παραολυμπιακού αθλητικού κινήματος. Εμείς από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στο παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα και στους αθλητές του, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας. Με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, την ενθάρρυνση παραολυμπιακών αθλητικών δράσεων σε όλη την Αττική αλλά και τη διευκόλυνση των αθλητών σε μέσα και εξοπλισμό, η Περιφέρεια θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό σας». 

 

Recommended For You

About the Author: efoni