Συνάντηση Πατούλη – Κικίλια για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού

Στη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να συνδράμει την εθνική προσπάθεια και το έργο του υπ. Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης προς τον Υπ. Υγείας Β. Κικίλια κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπ. Υγείας.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Κικίλια για το πως εξελίσσεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και σ΄αυτό το πλαίσιο συζήτησαν την προοπτική συμμετοχής ιδιωτών ιατρών στους εμβολιασμούς. Ο Περιφερειάρχης εστίασε κυρίως στην ανάγκη διεύρυνσης της σχετικής διαδικασίας σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή κατάκοιτα που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ είναι έτοιμοι να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Υπ. Υγείας Β. Κικίλια

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα ενημερωθήκαμε επαρκώς από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια για τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Θεωρούμε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσπάθειες και αυτό το αποδεικνύει πως σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα.

Ο εμβολιασμός προχωρά ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων που έρχονται στη χώρα, είναι αναγκαίο να συνδράμουμε όλοι, αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του κ. Κικίλια, βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την εθνική προσπάθεια και υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο του υπ. Υγείας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής, τον φίλο Γιώργο Πατούλη για την όλη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, στη μέχρι τώρα πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνει η χώρα για να αντιμετωπίσει μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, μια πανδημία.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη μάχη που έχουν δώσει οι γιατροί μας σε όλα τα επίπεδα – στο Ε.Σ.Υ., στις ιδιωτικές κλινικές, της Πρωτοβαθμίου και οι ιδιώτες – η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προέταξε έτσι, ώστε οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν πρώτοι και να μπορέσουν να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους σε όλα τα επίπεδα.

Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο «εύκολο» εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε.

Σε αυτή τη μάχη, στην τεράστια προσπάθεια, όπως θα έρχονται τα εμβόλια σύμφωνα με την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία και θα αυξάνονται και οι δόσεις, οι οποίες θα έρχονται στη χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα εμπλέξουμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, εμβολιαστών.

Θέλω να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή, σε μια άγνωστη τότε νόσο όπως η COVID-19, η χώρα, οι θεσμοθετημένοι φορείς της και ειδικά οι ιατροί μας, αλλά και οι φαρμακοποιοί μας και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, επέδειξαν πατριωτισμό, πίστη και αλληλεγγύη και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.

Είμαστε σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ναι μεν, η χώρα είναι εμφανές ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες στον κορονοϊό, είναι όμως μια κρίσιμη μάχη που και ο κόσμος προφανώς κουράζεται και πρέπει να παίρνει ανάσες και να στηρίζεται.

Το υγειονομικό μας σύστημα βεβαίως έχει παλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά σε αυτή την τεράστια υγειονομική επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα, με αλληλεγγύη και ομαδικό πνεύμα θα εργαστούμε όλοι μαζί και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Recommended For You

About the Author: efoni