Στο τραπέζι του Μαξίμου ο ανασχηματισμός -Τα ονόματα που παίζουν

Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται πλέον ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, αφότου το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές έφερε τη Νέα Δημοκρατία κάτω από τον πήχη του 33%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλων αλλαγών στην κυβέρνηση και το πιθανότερο σενάριο είναι οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να γίνουν μέχρι την Παρασκευή.

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φωνής, θα υπάρξουν επιστροφές, απομακρύνσεις και εσωτερικές μετακινήσεις.

Αμετακίνητοι πάντως μπορούν να θεωρηθούν οι υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό στα καθήκοντά τους, όπως είναι οι Κυριάκος ΠιερρακάκηςΝίκος Δένδιας, Σοφία Ζαχαράκη, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού φαίνεται να αναλαμβάνει δικό του χαρτοφυλάκιο σε υπουργείο, ενώ πολλοί μιλούν για την επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ακόμη, το σενάριο του κυρίου Βορίδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει ακουστεί και σε προηγούμενο ανασχηματισμό, φαίνεται τώρα να είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυρία Κεραμέως φαίνεται να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να δούμε αν ο κύριος Λιβάνιος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ηγεσία του υπουργείου ή θα παραμείνει στο δικό του χαρτοφυλάκιο με άλλον επικεφαλής.

 

Recommended For You

About the Author: efoni