Στο «κόκκινο» η Αθήνα – Τι κατέγραψε drone με θερμική κάμερα

Απίστευτες είναι οι θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμική κάμερα στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ο καύσωνας βρίσκεται στο αποκορύφωμα του.

Οι θερμοκρασίες δεν έχουν προηγούμενο… Το drone με την θερμική κάμερα στην Ομόνοια κόντεψε να… πιάσει φωτιά. Κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία στο σιντριβάνι ήταν 34,9 βαθμούς Κελσίου.

Εκεί που υπάρχει άσφαλτος και τσιμέντο δεν μπορεί να καθίσει κανείς, καθώς δίχως υπερβολή μπορεί να ψηθεί.

Οι χώροι με δέντρα και πάρκα είναι σημαντικά πιο δροσεροί, ενώ οι αστικές περιοχές, ιδίως τα κεντρικά σημεία με πολλά κτίρια, είναι πολύ πιο ζεστές, ενισχύοντας το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

 

Σκέτη κόλαση θυμίζουν και οι οροφές των αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ 

Τι είναι η θερμική νησίδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, η αστική θερμική νησίδα αναφέρεται στο φαινόμενο όπου οι αστικές περιοχές παρουσιάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με τις γύρω μη δομημένες περιοχές. Προκαλείται κυρίως από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και το δομημένο περιβάλλον στις αστικές περιοχές. Οι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στο σχηματισμό μιας αστικής θερμικής νησίδας είναι η αστικοποίηση, οι περιορισμένοι χώροι πρασίνου, οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες και η χρήση ενέργειας, αλλά και η χαμηλή ανακλαστικότητα (σ.ση μειωμένη απορροφητικότητα ηλιακού φωτός από αστικές επιφάνειες, όπως το σκυρόδεμα και η άσφαλτος).

Recommended For You

About the Author: efoni