Στον Δήμο Σαρωνικού τα παιδιά ζωγραφίζουν τον μπαμπά τους στις εκδηλώσεις της επιτροπής Ισότητας

Δυο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον πατέρα και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των παιδιών, πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σαρωνικού ύστερα από πρωτοβουλία της προέδρου της επιτροπής Ισότητας κας. Δήμητρας Ράπτη.

Στις δυο εκδηλώσεις που έγιναν την Τετάρτη (23/6) στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Σαρωνικού και την Κυριακή (27/6) στο θεατράκι της Π. Φώκαιας, παραβρέθηκαν περισσότερα από 100 παιδάκια που ζωγράφισαν ένα από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα της ζωή τους αποτυπώνοντας στο χαρτί την συναισθηματική τους ανάγκη για την αγάπη, τη στοργή και την προσοχή του. Στο τέλος, απονεμήθηκε στους μικρούς ζωγράφους, για λογαριασμό της επιτροπής Ισότητας, ενθύμιο συμμετοχής από την πρόεδρο.

Σκοπός της δράσης ήταν να τιμηθεί ο πατέρας και η καθοριστική συμβολή του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ο πατέρας, μέσω της αλληλεπίδρασής του με το παιδί και μέσω της εμπλοκής του στη ζωή του, διαδραματίζει ένα μοναδικό και κρίσιμο ρόλο στην ψυχική υγεία και στην προσωπικότητα του παιδιού σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του.

Στην εκδήλωση της Κυριακής παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού κος. Φιλίππου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων κ. Ράπτης, η τοπική σύμβουλος Π. Φώκαιας κα. Φραντζέσκου, ο πρόεδρος  του Συλλόγου Εμπόρων & Επιτηδευματιών Π. Φώκαιας κ. Αβραμίδης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Π. Φώκαιας κ. Παπαδάκης. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα covid-19.

Η πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Ράπτη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μεγάλη η χαρά μας για τη μαζική συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις μας, όπου μέσω μια ζωγραφιάς αποτύπωσαν έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής τους. Ξεχωριστή στιγμή για μένα αποτελεί η ζωγραφιά ενός μικρού μας φίλου που όχι απλά ζωγράφισε τον πατέρα του , αλλά έγραψε και ένα πολύ γλυκό κείμενο για εκείνον. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις της επιτροπής μας σε θέματα που αφορούν στους γονείς και την νέα νομοθεσία , στη γυναίκα, στον άνδρα και στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα».

 

Recommended For You

About the Author: efoni