Στην Περιφέρεια Αττικής ο Στέλιος Πέτσας: Προτεραιότητα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την κακοκαιρία

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα της περιφέρειας Αττικής που βαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης, εκκρεμότητες σε θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας από πλευράς περιφέρειας εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της περιφέρειας τον αναπληρωτή υπουργό και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνεχίσει να είναι δημιουργικός συνοδοιπόρος με την κεντρική διοίκηση προς όφελος των πολιτών.

«Έχουμε κοινό στόχο και όραμα να έχουμε μία καλύτερη χώρα, μία καλύτερη Αττική με βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών», τόνισε και πρόσθεσε: «Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως κεντρικό Κράτος και Αυτοδιοίκηση «είμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να βελτιώνονται καθημερινά ζητήματα πρακτικά, προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.

Ιδιαίτερα θέλησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας και τις προληπτικές ενέργειες της περιφέρειας με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε πως για τη διοίκηση της περιφέρειας η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα, τόνισε πως το επίπεδο ετοιμότητας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο.

«Είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Με εντολή μου οι τεχνικές μας υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ σε όλες τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται επί τόπου μηχανήματα και συνεργεία μας για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών», ανέφερε.

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας έργα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από τον περιφερειάρχη και ζητήματα θεσμικής φύσεως που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα, την υποστελέχωση προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης διέτρεξε τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η περιφέρεια – αναλυτική παρουσίαση θα γίνει σε νέα τεχνική συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, εστιάζοντας στα έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, ασφαλτοστρώσεις, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 

Recommended For You

About the Author: efoni