Στα 35.000 ανέρχονται τα rapid tests σε όλη την Αττική στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid tests, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης»  η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21  τα  Rapid test ανέρχονται στους 2.828, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 28/05/21 έχουν υλοποιηθεί 35.124 rapid tests.

Από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21 οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιά, Κερατσίνι, Σπάτα, Πόρτο Ράφτη, Περιστέρι, Μαρκόπουλο, Παλαιό Φάληρο, Ηράκλειο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Παλλήνη, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ρέντη, Αμπελόκηπους, Ανάβυσσο, Νέα Σμύρνη, Σαλαμίνα, Χαλάνδρι, Δάφνη και Πετρούπολη. Επιπλέον, μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται  Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές,  κ.α..

 

 

 

 

Οι έλεγχοι 

Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου. Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνικήΗ συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Recommended For You

About the Author: efoni