Στα ίχνη των δραστών της Πάρνηθας η ΕΛ. ΑΣ.

Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής επίθεση στην Πάρνηθα.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η σύλληψη των δραστών που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τα μέλη μιας εθελοντικής ομάδας που έκανε εργασίες καθαρισμού στην Πάρνηθα.

Υπενθυμίζεται ότι από την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησαν τα 7 άγνωστα -προς στιγμής- άτομα τραυματίστηκαν δύο εθελοντές, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν ψυχολογικά από το σοκ της επίθεσης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood ξεκίνησε την Παρασκευή και σκοπό είχε να μαζέψει πολλά σκουπίδια από διάφορα σημεία της περιοχής. Τα τέσσερα άτομα που αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα διανυκτέρευσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής και κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

 

Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δυο αμάξια με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν ρωτώντας τους: «Από πού είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι νεαροί έφυγαν. Έπειτα από λίγα λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και, όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης, φώναζαν «κάναμε Comeback».

«Την Παρασκευή ξεκίνησα ένα εγχείρημα από Δερβενοχώρια με σκοπό να φτάσω στην Ανάβυσσο περπατώντας και μαζεύοντας σκουπίδια. Αυτή η κίνηση υποστηρίχθηκε από διάφορους φίλους και εθελοντές που ήρθαν να βοηθήσουν χθες, Σάββατο 25 Μαΐου», ανέφερε στο Newsbomb.gr o Βασίλης Σφακιανόπουλος.

Recommended For You

About the Author: efoni