Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Διπλή χαμένη ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ (4-6, 2-6) από τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό του Rotterdam Open.

Ο 21χρονος Καναδός (Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης) κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Από την άλλη, ο Έλληνας τενίστας έμεινε στους επτά τίτλους, γνωρίζοντας την 11η ήττα του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να «τιθασεύσει» τον επιθετικό οίστρο του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ.

Μαρία Σάκκαρη: «Άγγιξε» τον τίτλο αλλά «λύγισε» από την εκπληκτική Κονταβέιτ

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 5-7, 7-6 (4),7-5 από την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό της Κυριακής και την Δευτέρα (14/2) από το Νο7 θα “πέσει” στο Νο8.

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε με σπουδαία ανατροπή το 1ο σετ, έχασε το 2ο σετ στο τάι μπρέικ και στο 3ο προηγήθηκε με 5-2. Θα φτάσει δυο πόντους μακριά από τον τίτλο αλλά η Κονταβέιτ με μπρέικ θα επιστρέψει από το 2-5 και με νέο μπρέικ θα “κλειδώσει” το παιχνίδι.

Η Εσθονή έφτασε στις 20 σερί νίκες σε indoor hard τουρνουά, στις 6 κούπες και θα είναι το νέο Νο6. Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την 2η σερί ήττα της σε τελικό από την Κονταβέιτ και πλέον έχει 1/4 σε τελικούς στην καριέρα της.

Αυτή ήταν η 7η νίκη της Κονταβέιτ επί της Σάκκαρη.

Recommended For You

About the Author: efoni