Στέφανος Κασσελάκης: Όσα έγιναν με τους αστυνομικούς του ίδιου και του συντρόφου του

Ένα νέο επεισόδιο που έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη ξανά στην επιφάνεια της ειδησεογραφικής επικαιρότητας έλαβε χώρα την Παρασκευή όταν και αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος και ο σύντροφός του είχε αστυνομική φρουρά από την Ελληνική Αστυνομία μετά από αίτημά του.

Αρκετές ώρες αφότου η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώθηκε από το ρεπορτάζ, ο ίδιος με μία ανάρτηση στο Twitter δημοσίευσε εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας πως έχει δεχθεί ομοφοβικά σχόλια και απειλές για τη ζωή του, ενώ αφότου είπε πως ο ίδιος πλήρωνε τα έξοδα μετακίνησης της φρουράς του, τελικώς παραιτήθηκε της φύλαξης, κάνοντας λόγο για βρώμικο πόλεμο από ΜΜΕ.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9), στο ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, έκανε γνωστό ότι ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει αστυνομική προστασία και το αίτημα για τη διάθεση των αστυνομικών έχει εγκριθεί. «Από την ώρα που υποστήριξε ότι κινδυνεύει η ζωή του και είναι δημόσιο πρόσωπο, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε το αίτημα για αστυνομική φύλαξη», είπαν στο protothema.gr πηγές της ΕΛΑΣ. Μετά το αίτημά του, έλαβε έναν αστυνομικό, ενώ ακόμη τρεις σε οκτάωρες βάρδιες για όλο το 24ωρο τέθηκαν για τη φύλαξη του σπιτιού του.

«Έχω δεχθεί ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου»

Επιβεβαιώνοντας ότι η Αστυνομία του έχει διαθέσει αστυνομικούς για την προστασία του ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε στο Twitter ότι «έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι “ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!”, αναφερόμενα “σε εύλογες απορίες”».

«Όλα στο φως πάντα από μένα»

Δημοσιοποίησε μάλιστα το έγγραφο που ακολουθεί, σύμφωνα με το οποίο «η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

eggrafo_kaselakis

Ωστόσο, δεν δημοσίευσε το έγγραφο 1519/23/1682116 σύμφωνα με το οποίο η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων διέθεσε τρεις αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο τόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για τον σύντροφό του Τάιλερ, με την διευκρίνιση ότι η αστυνομική δύναμη διατίθεται για τον καθένα ξεχωριστά.

eggrafo0


Μάλιστα, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης ανέβασε απόδειξη από ξενοδοχείο και τόνισε ότι πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε προστασία για τον ίδιο και καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την προστασία του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζεται, ζήτησε προστασία για τον ίδιο καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

– Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

– Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

– Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι «ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!», αναφερόμενα «σε εύλογες απορίες».

Όλα στο φως πάντα από μένα!

Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν «εύλογες απορίες» που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου.

Δείτε τα έγγραφα:

eggrafo_kaselakis

 

apodeiksi_kaselakis

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni