Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν έχω καμία συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Έχω λιώσει τα παπούτσια μου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την περιοδεία του σε αρκετές περιοχές της χώρας, λίγες ημέρες πριν την κατάταξή του στον στρατό.

«Μέρος μια επιχείρησης» ήταν τα αστακοκάραβα, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη μεταβιβάσει τις μετοχές των εταιρειών που έχει στο εξωτερικό.

«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί “μαύρα” έξω, όχι για να αναγκάζονται να φέρνουν απόδημοι “άσπρα” μέσα», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως «αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα τις δώσω στη Δικαιοσύνη». Τόνισε πως δεν έχει κάτι (επιχειρηματικό) στο εξωτερικό.

Τα χρήματα έχουν επιστραφεί στην Osios και μάλιστα με ζημία λόγω κράτησης ποσοστού καθώς επρόκειτο για έμβασμα, είπε ο ίδιος. «Θα δώσω στη Δικαιοσύνη τη σύμβαση δανεισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως στο εξωτερικό αν ο πρόεδρος ενός κόμματος επιθυμεί, μπορεί να δανείσει χρήματα στο κόμμα του.

Επισήμανε πως ουδέποτε υποστήριξε ότι θα κάνει διακοπές στο στρατόπεδο, ενώ τις πολύ λίγες ελεύθερες ώρες του μέσα σ’ αυτό θα διαβάζει βιογραφικά. Αμέσως μετά τόνισε πως είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρας να είναι υπηρέτες.

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε πως προτείνει να υπάρχει μία πολύ προοδευτική πολιτική ώστε ο πολίτης να έχει περισσότερα στο τέλος του μήνα. Μίλησε για μείωση εισφορών σε επιχειρηματίες αλλά και εργαζομένους, κάτι που χαρακτήρισε ως κίνητρο για επενδύσεις.

Σχετικά με τη φοροελάφρυνση στα αγαθά, ανέφερε πως οφείλει να είναι μόνιμη, ενώ εστίασε στο ηλεκτρικό ρεύμα, με τη ΔΕΗ να μοιράζει μέρισμα 5%, κατά τα όσα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να ρίξω τη χώρα στα βράχια», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έκανε λόγο για έκρηξη ανάπτυξης και πτώση της φοροδιαφυγής. «Κατάργηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. «Έχει ανοίξει ένας νέος. Τότε ήμουν στην Αμερική». «Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», είπε ο ίδιος. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για ατυχείς παρεμβάσεις, ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε υπουργού», για εκείνη την περίοδο. Είπε επίσης πως «αν όντως υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις, ας τις κρίνει η Δικαιοσύνη».

Παραδέχθηκε πως έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές.

Γνωστοποίησε πως ο ίδιος δεν θα είναι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο Επικρατείας.

Recommended For You

About the Author: efoni