Σπάτα: Τι αναφέρει η Αστυνομία για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού- Tι ισχυρίζεται η εταιρεία

Μέσα από τις καταθέσεις των πιλότων των δύο ελικοπτέρων, τις τοξικολογικές εξετάσεις στον 22χρονο και το πόρισμα απο την αυτοψία που θα καταθέσει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, προσπαθούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να εξακριβώσουν τις συνθηκες, κάτω από τις οποίες ο νεαρός Βρετανός μεγιστάνας αποκεφαλίστηκε από τον πίσω μικρό έλικα του ελικοπτέρου.

Όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας, ο 21χρονος Jack «κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Δύο είναι τα καίρια ερωτήματα που ζητούν εναγωνίως απάντηση: Το πρώτο, γιατί ο 21χρονος, ενώ αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, δεν επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα που τον περίμενε, αλλά κινηθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του. Τι συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα και γιατί ο νεαρός πλησιασε το πίσω μέρος; Ήθελε κάτι να δει; Έκανε λάθος ή μηπως δεν κατάλαβε προς τα πού κινούνταν;

Δεύτερον: Θα έπρεπε η αποβίβαση να γίνει, έχοντας σβήσει οι μηχανές του ελικοπτέρου, έτσι ώστε να μην κινούνται οι έλικες; Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ό,τι αφορά στην αποβίβαση των επιβατών;

Στο δεύτερο κομμάτι οι απαντήσεις θα δοθούν από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Μάλιστα, έχουν δοθεί εντολες να μην μείνει κανένα σημείο σκοτεινό στις συνθήκες θανάτου του 22χρονου μεγιστάνα και για τον λόγο αυτό τη νεκροψία-νεκροτομή ανέλαβε η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατρικής και Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, ενώ έχουν ζητηθεί και άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου οι Αρχές να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης.

 

Tι ισχυρίζεται η εταιρεία

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπάτων χθες το απόγευμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ελικόπτερα δίνει τη δική της εκδοχή για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή στον 21χρονο Βρετανό.

Όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας , κατά τη διάρκεια της προσγειώσης τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβασης από το ελικόπτερο και όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός βγήκε από το ελικόπτερο υπό την παρουσία συνοδού του ελικοδρομίου, ο οποίος τον οδήγησε σε ασφαλή χώρο μακριά από το ελικόπτερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, ο 21χρονος έκανε μεταβολή, διήνυσε μια απόσταση 15 μέτρων και επέστρεψε στο διάδρομο προσγείωσης.

Όπως λένε εργαζόμενοι στο ελικοδρόμιο, το θύμα κινήθηκε εντελώς αδικαιολόγητα προς το ελικόπτερο παρόλο που οι συνοδοί έδαφους τον είχαν πάρει από το χέρι μέχρι το χώρο υποδοχής περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσγειώσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελικόπτερο ήταν σε διαδικασία σβησίματος και ο πιλότος είπε να μην ανοίξει κανείς τις πόρτες μέχρι οι συνοδοί να παραλάβουν με ασφάλεια τους επιβάτες.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 22χρονου Βρετανού ενώ θα κληθούν για κατάθεση και οι τρεις φίλοι του οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni