Σπάτα: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο εμπορικό πάρκο

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 12-12-2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, από την ανωτέρω Υπηρεσία, υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους στάθμευσης του εμπορικού πάρκου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, με ορμητήριο οικία στη Γλυφάδα.

Αρχηγικό ρόλο είχε η ημεδαπή συλληφθείσα, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών, είτε απευθείας σε αγοραστές είτε στα άλλα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, χρησιμοποιούσαν δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, στο πλαίσιο των οποίων είχαν τοποθετήσει εξωτερικά της οικίας-ορμητήριο στη Γλυφάδα κάμερες, με σκοπό να ελέγχουν το χώρο αλλά και τα άτομα πριν εισέλθουν σε αυτήν.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

ποσότητα κάνναβης βάρους -1.144,1- γραμμαρίων
ποσότητα κοκαΐνης βάρους -156,1- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -17.200,4- ευρώ
ζυγαριά ακριβείας
μαχαίρι
υλικά για συσκευασία ναρκωτικών
-3- κάμερες κλειστού κυκλώματος με καταγραφικό
-9- κινητά τηλέφωνα
-2- «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα
ιδιόχειρες σημειώσεις

Recommended For You

About the Author: efoni