Σπάτα: Ο 21χρονος πλησίασε τον έλικα και διαμελίστηκε

Ένας Βρετανός τουρίστας σκοτώθηκε χθες σε φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αθήνα, κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του. Ο 21χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407 – αγνοώντας ότι ένας έλικας περιστρεφόταν ακόμα και κατευθύνθηκε στην ουρά του ελικοπτέρου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ο αδερφός του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημά από  το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία  και να πεθαίνει ακαριαία γύρω στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πιλότος του ελικόπτερου αμέσως έσπευσε να ειδοποιήσει στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του άτυχου 21χρονου, προκειμένου να μην προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad στο Λώλο στα Σπάτα που σκοτώθηκε το παιδί τους.  Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου έκανε  εκτροπή και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

helipad-m

Σύμφωνα με τη Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργεία και δεν ήταν  σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές – αλλά όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για  εξαιρετικά εύπορη οικογένεια, καθώς  το ταξίδι τους με τα δυο ελικόπτερα από τη Μύκονο κόστιζε πάνω από 17.000 ευρώ.

Επίσης στα Σπάτα τους περίμεναν λιμουζίνες για να τους μεταφέρουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οπού θα επιβιβαζόντουσαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Recommended For You

About the Author: efoni