Σπάτα: Εκπληκτική Τελετή Έναρξης για το 1ο Φεστιβάλ «Μεσόγεια 2022»

Στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» «χτυπάει» από την Παρασκευή η «καρδιά» του ελληνικού στίβου.

Περισσότεροι από 2.800 νέοι αθλητές που εκπροσωπούν δεκάδες σωματεία αγωνίζονται στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 16 ετών. Η «αυλαία» της διοργάνωσης άνοιξε την Παρασκευή το πρωί με τη συμμετοχή 1.600 μαθητών από 14 σχολεία της Ανατολικής Αττικής, ενώ χθες Σάββατο είχαμε τα επίσημα εγκαίνια.

 

 

Το χθεσινό αθλητικό πρόγραμμα περιελάβανε αγώνες για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών. Από τις 10.00 έως τις 20.00, η νέα γενιά του κλασικού αθλητισμού πήρε  μέρος σε μία πρωτοποριακή αθλητική διοργάνωση που προάγει την ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

 

Παράλληλα,  παρουσιάστηκαν και πάλι οι παραστάσεις «Ο Καραγκιόζης πρωταθλητής» και «Από την Ολυμπία προς όλο τον κόσμο». Η διεθνούς φήμης παραγωγός και Dj Xenia Ghali ξεσήκωσε παιδιά και γονείς με ένα μοναδικό dj set με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες του σήμερα.

Στις 20.00 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με τη συναυλία της Τάμτα η οποία ξεσήκωσε το κοινό.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και αιμοδοσία σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την Περιφέρεια Αττικής.

Στο Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων βρέθηκαν ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδος και πρόεδρος του “Ξενοφών” Παναγιώτης Λάμπρου, o Βαγγέλης Τσέπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέππας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς.

Τα «Μεσόγεια» διεξάγονται με «χρυσό» χορηγό την Admiral S.A. Βασικοί χορηγοί είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕΕ, η εθνική ασφαλιστική και συγκεκριμένα η επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου, η εταιρεία Σκλαβενίτης. Μεγάλος υποστηρικτής ο Ερυθρός Σταυρός.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: www.festivalmesogeia.gr

Recommended For You

About the Author: efoni