Σοκαριστικοί αριθμοί νεκρών και αγνοουμένων στη Λωρίδα της Γάζας

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Λωρίδα της Γάζας που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Την στιγμή που Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για το μακελειό στο νοσοκομείο, το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργού Υγείας των Παλαιστινίων δρ. Ασράφ Αλ Κουίντρα, ο οποίος προχώρησε σε νεότερο απολογισμό της κατάστασης των τραυματιών αλλά και των αγνοούμενων από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας για δωδέκατη ημέρα, προβάλλοντας σοκαριστικά νούμερα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος ανέφερε:

  • 28 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, επιπρόσθετα σε άλλα 314 άτομα με διάφορα τραύματα
  • το 70% των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι
  • υπάρχουν αναφορές για 1.300 άτομα που αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια, μεταξύ των οποίων 600 παιδιά

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «αναμένουμε ότι θα υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια αλλά η διαδικασία να τους φτάσουμε είναι δύσκολη εξαιτίας των συνεχών επιθέσεων και των μικρών δυνατοτήτων μας.

Εφόσον πλέον τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να καταρρέουν, οι επόμενες ώρες είναι επικίνδυνες για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε αρρώστους και τραυματίες.

Συνολικά, ανέφερε ότι από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα από το Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί 3.478 άνθρωποι ενώ έχουν τραυματιστεί 12.065.

Recommended For You

About the Author: efoni