Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων o Δήμος Μαραθώνα

Τις επόμενες ώρες στις βόρειες περιοχές του Δήμου μας και ειδικά στον Βαρνάβα ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις που θα προκληθούν από το καιρικό φαινόμενο «ΔΙΟΜΗΔΗΣ».

Για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων ο Δήμος Μαραθώνος έχει θέσει σε μέγιστη ετοιμότητα προσωπικό και μέσα.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου:

1. Διαθέτει το απαιτούμενο αλάτι.

Στο Βαρναβα οι δημοτες μπορούν να προμηθεύονται αλάτι που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος .

2. Διαθέτει 3 αλατιέρες (η μια με μαχαίρι).

3. Διαθέτει 1 JCB, 1 φορτωτή bob cart και ένα εκχιονιστικο μηχάνημα, κατόπιν αιτήματος μας από την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειαρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κοκαλη.

Κατά τη διάρκεια των ενδεχομένων χιονοπτώσεων οι δημότες παρακαλούνται:

– Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.
– Να μετακινούν τα οχήματα τους μόνο με αλυσίδες.
– Να μη σταθμεύουν στους οδικούς άξονες προκειμένου να επιχειρείται ανεμπόδιστα ο αποχιονισμός των δρόμων.
– Να επικοινωνούν με το Κοινοτικό Κατάστημα σε περίπτωση που αποκλειστούν στα σπίτια τους ενώ χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη ή προμήθεια φαρμάκων. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μεταφέρονται στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας ή θα προμηθεύονται τα απαιτούμενα φάρμακα με μέριμνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Θα βρισκόμαστε συνεχώς στο πεδίο όσες ώρες και ημέρες διαρκέσει ο «ΔΙΟΜΗΔΗΣ», αλλά και κάθε άλλο καιρικό φαινόμενο και παρακαλούμε για τη συνεργασία σας προκειμένου να διατηρήσουμε τον παράγοντα ασφαλείας στο επιθυμητό επίπεδο.

Recommended For You

About the Author: efoni