Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του νεαρού την Κυριακή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή.

Γρήγορες ήταν οι εξελίξεις όσον αφορά στα αποτελέσματα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για την αστυνομική βία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για την έρευνα που έχει ανατεθεί σε ανώτατο αξιωματικό της ΓΑΔΑ, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα συλλέγει πυρετωδώς στοιχεία. Έτσι, σήμερα Τετάρτη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό νεαρού. Πρόκειται για τον αστυνομικό που εμφανίζεται σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο των ΜΜΕ να χτυπάει με γκλοπ έναν 29χρονο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς κρίθηκε από τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι αποτελεί εξαιρετικά επιβαρυντικό στοιχείο για τον άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο ανθυπαστυνόμος που τέθηκε σε διαθεσιμότητα είχε κληθεί για κατάθεση στη ΓΑΔΑ για να δώσει εξηγήσεις. Μαζί του ήταν και ο δεύτερος αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να έχει εμπλοκή στο περιστατικό με τον 29χρονο που δέχεται χτυπήματα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι πήραν εντολή να μεταβούν στην πλατεία για να κάνουν ελέγχους για τα μέτρα για την πανδημία. Σύμφωνα με τις αναφορές τους, την ώρα που έκαναν ελέγχους τους προσέγγισε απειλητικά ομάδα 30 ατόμων. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να τους πάρουν το μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων, ενώ ένας επιχείρησε να αφαιρέσει υπηρεσιακό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας πάντως αναζητείται βίντεο που θα μπορούσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς.

Η έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Recommended For You

About the Author: efoni