Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Σκορπιό: Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από το «ματωμένο» φεγγάρι

Στις 16 Μαΐου θα έχουμε τη δεύτερη και τελευταία έκλειψη του πρώτου μισού του 2022, το λεγόμενο «ματωμένο» φεγγάρι που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και συγκεκριμένα στις 25° 17′ του Σκορπιού. Θα είναι μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ η προηγούμενη ήταν μερική Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο.

Οι Ηλιακές εκλείψεις επηρεάζουν τη θέληση, τη δράση και φέρνουν γεγονότα που μας αναγκάζουν να λάβουμε αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας. Οι Σεληνιακές εκλείψεις, όπως είναι αυτή που θα γίνει στις 16 Μαΐου 2022, μας επηρεάζουν κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο και οι αποφάσεις μας στηρίζονται στο συναίσθημα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αρνητικές σκέψεις και στις αντιδράσεις μας. Οι μέρες πριν και μετά τις εκλείψεις είναι έντονα φορτισμένες και οι καταστάσεις κορυφώνονται.

Η «ματωμένη» έκλειψη της 16ης Μαΐου 2022 είναι πολύ έντονη και σηματοδοτεί το τέλος είτε μιας κατάστασης, είτε μιας σχέσης ή συνεργασίας. Κάποιος κύκλος θα ολοκληρωθεί και κάποιο κεφάλαιο θα κλείσει. Να θυμάστε όμως πως ό,τι και αν συμβεί, όσο και αν δεν μας αρέσει, οι εκλείψεις φέρνουν τις καταστάσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ψυχής μας, παρόλο που μπορεί να συνοδεύονται και από προκλήσεις και δυσκολίες.

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Μαΐου μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα κλείσουμε την πόρτα πίσω μας σε ό,τι μας ενοχλεί, μας ταράζει και μας κρατά στάσιμους. Αυτή η ολοκλήρωση, αυτό το τέλος, θα είναι το έναυσμα για τη νέα αρχή. Και επειδή αυτή η έκλειψη πραγματοποιείται στο μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού, που έχει το χάρισμα, την ικανότητα και τη δύναμη να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του, έτσι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε για τον εαυτό μας. Αν λοιπόν αυτή η έκλειψη φέρει ένα τέλος σε οτιδήποτε στη ζωή σας, μην αντισταθείτε, διότι υπάρχει λόγος που συμβαίνει προκειμένου να έρθει η αλλαγή.

Οι όψεις της έκλειψης και ο ανάδρομος Ερμής

Την περίοδο των εκλείψεων η διαίσθηση μας δουλεύει άψογα, γι’ αυτό θα πρέπει να την εμπιστευόμαστε και να δίνουμε σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια, επειδή ο Ερμής θα είναι ανάδρομος η σύγχυση θα βασιλεύει και η σκέψη μας μπορεί να είναι χαοτική. Μπορεί να νιώθουμε μπερδεμένοι σχετικά με το πώς αισθανόμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε και οι απόψεις των άλλων να εμποδίζουν τη δράση μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Χείρωνα, την προηγούμενη ημέρα της έκλειψης, μπορεί από τη μία να βγάλει στην επιφάνεια τραύματα και πληγές του παρελθόντος, αλλά με σκοπό να τα θεραπεύσει, να τα επουλώσει και με τη δύναμη της έκλειψης να μας βοηθήσει να τα αφήσουμε πίσω μας.

Το τρίγωνο του Άρη και του Ποσειδώνα με τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο σώζει από τα πολύ δύσκολα και δίνει προοπτική σταθεροποίησης κάποιων καταστάσεων ή σχέσεων. Ο Άρης, που είναι και κυβερνήτης της έκλειψης μαζί με τον Πλούτωνα, μας δίνει μια ατρόμητη ενέργεια και δύναμη, αλλά ο Ποσειδώνας μας καλεί να επικεντρωθούμε στην πνευματική πλευρά και να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι που κάνουμε λάθη, οπότε θα πρέπει και να συγχωρούμε.

Η προηγούμενη έκλειψη επηρέαζε τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και αυτή τον Νότιο Δεσμό, τη λεγόμενη ουρά του δράκου και αυτό σημαίνει ότι ίσως θα πάρουμε κάποιο καρμικό μάθημα που θα μας βοηθήσει όμως να εξελιχθούμε και να σπάσουμε τα δεσμά από συμπεριφορές και συνήθειες που απλά μας βολεύουν και δεν μας εξελίσσουν.

Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξει και ο Κρόνος που σχηματίζει τετράγωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη και ο σκοπός του είναι να κόψει ό,τι αρνητικό μας συνδέει με το παρελθόν. Θα φέρει το τέλος κάποιων καταστάσεων, σχέσεων και συνεργασιών και θα ευνοήσει ό,τι καινούριο και πρωτοποριακό. Το τετράγωνο με τον Κρόνο δημιουργεί μια τάση εσωστρέφειας, απολογισμών, έντονης κριτικής και αυτοκριτικής, πιθανώς όμως και εμποδίων ή ταλαιπωρίας στους εκπροσώπους των ζωδίων που επηρεάζει.

Πλουτώνιες δυνάμεις

Όπως έχουμε πει η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού το οποίο κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον θεό του κάτω κόσμου και σχετίζεται με τους φυσικούς πόρους και ιδιαίτερα τους υπόγειους (πετρέλαιο – φυσικό αέριο, κλπ.). Είναι επίσης το ζώδιο των ισχυρών δυνάμεων, όπως οι τράπεζες και οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, που αρέσκονται στα παιχνίδια ισχύος και ελέγχου. Ο Σκορπιός όμως παραδοσιακά κυβερνάται και από τον Άρη, τον θεό του πολέμου και το εξάγωνο μεταξύ του Άρη και του Πλούτωνα ίσως βγάλει στο φως όσα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο, τις κρυφές συμφωνίες και τα συμφέροντα που παίζονται. Ίσως όμως έχουμε και έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος που ολοκληρώνεται στις 16/05/2022 στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου επηρεάζει πιο έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από τις 23 έως στις 27 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

Να θυμάστε ότι στις 8 Νοεμβρίου 2022 θα έχουμε άλλη μια έκλειψη με τα ίδια χαρακτηριστικά, οπότε τα αποτελέσματα αυτής της έκλειψης μπορεί να επανεμφανιστούν το φθινόπωρο.

Ας δούμε τα όμως τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο στον Σκορπιό.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη της «ματωμένης» Πανσελήνου στον άξονα του ζωδίου σας με τον Σκορπιό είναι έντονη και βάζει στο στόχαστρό της όλες τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και θα έχετε εξελίξεις και αλλαγές. Μάλιστα αν είστε γεννημένοι κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης αυτές οι αλλαγές μπορεί να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της γενέθλιας χρονιάς σας, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2023. Γενικά θα ξεκινήσετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που έχετε επενδύσει και έχετε δοθεί και τα οποία θεωρείτε ότι είναι σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και θα κληθείτε να λάβετε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον σχέσεων και συνεργασιών. Μπορεί όμως και η άλλη πλευρά να σας ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις, αν εσείς δεν είστε εντάξει απέναντί της. Αν τα πράγματα λοιπόν είναι μέτρια και χλιαρά και δεν είστε ευτυχισμένοι, ίσως να μην καταφέρετε να αποφύγετε κάποια ρήξη ή ένταση σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία. Το να κλείσει ένα κεφάλαιο σίγουρα είναι επίπονο, αλλά μπορεί να είναι και λυτρωτικό αν δεν ανταποκρινόταν στις αξίες και τις προσδοκίες σας. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, θα τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά και ίσως να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα. Όμως οι φωνές και τα νεύρα δεν είναι η λύση, καθώς με την εγωιστική συμπεριφορά σας μπορεί να χάσετε και το δίκιο σας. Από την άλλη, αν όλα βαίνουν καλώς και έχετε δώσει γη και ύδωρ σε αυτές τις σχέσεις και απολαμβάνετε και την ευγνωμοσύνη και τη φροντίδα από την άλλη πλευρά, τότε οι αλλαγές θα είναι θετικές και άνθρωποι που σχετίζεστε θα σας δείξουν την αμέριστη αγάπη τους και ίσως προχωρήσετε σε μια πιο ουσιαστική δέσμευση. Ίσως η έκλειψη φέρει στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά από την άλλη θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Την προσοχή σας στον τομέα καριέρας-οικογένειας στρέφει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Μαΐου και σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος για εσάς, καθώς αγγίζει τον ψυχισμό σας και ίσως φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος ή μπορεί τώρα να βγαίνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή τη δουλειά και οι απόψεις σας δεν εισακουστήκαν. Θα νιώθετε πιο ασταθείς συναισθηματικά και θα σας πιάνει το παράπονο ότι εσείς δίνετε πολλά και οι άλλοι τίποτα. Μπορεί όμως να σας πιάσει και νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας και σε αυτό θα συνηγορήσει και ο Ερμής που είναι ανάδρομος. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με καβγάδες και εντάσεις, ίσως και αλλαγές στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές σχέσεις. Μπορεί τώρα να θέλετε να βάλετε τα όρια σας για να σταματήσουν οι άλλοι να ανακατεύονται και να έχουν άποψη για τη ζωή σας, να θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο, να μετακομίσετε. Ή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα ακίνητης περιουσίας ή με το σπίτι ως ακίνητο και να πρέπει να αλλάξετε στέγη και να ξεβολευτείτε. Μπορεί όμως και ο σύντροφός σας να γίνει πιο απαιτητικός ή μπορεί να αλλάξουν κάποιες συνθήκες στη δουλειά ή κάποιες συμφωνίες και να πιεστείτε πολύ και να ξεσπάσετε. Όμως, επειδή όλοι με αυτό το φεγγάρι θα είναι πιο συναισθηματικοί, χρειάζεται διπλωματία και όχι ανεβασμένους τόνους. Δείξτε τη δέουσα ψυχραιμία, μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα και ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αποφύγετε συγκρούσεις με συνεργάτες, τον σύντροφό σας και τα άτομα της οικογένειάς σας. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από συναισθηματικές εξάρσεις, διότι οι ρωγμές που θα ανοίξουν με αυτό το φεγγάρι δύσκολα θα κλείσουν στη συνέχεια. Ό,τι και αν συμβαίνει, ό,τι και αν σας απασχολεί, αυτό που θα σας σώσει είναι η ψυχραιμία και το πρόγραμμα. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η «ματωμένη» έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και μεγεθύνει τα συναισθήματα σας, αλλά και τις αντιδράσεις σας. Θα αισθάνεστε μπερδεμένοι και ψυχολογικά πιεσμένοι και ίσως η λογική πάει περίπατο με αυτό το φεγγάρι, αφού όλα θα τα αντιμετωπίζετε με το συναίσθημα. Γι’ αυτό, πριν πάρετε τελικές αποφάσεις ή πριν οδηγήσετε κάποια συζήτηση σε αδιέξοδο, θα πρέπει πρώτα να έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τι θέλετε. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν αν μπορείτε να κάνετε υπομονή και να αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει και μην ανακοινώσετε κάτι υπό την επιρροή της έκλειψης. Γενικώς, θα έχετε έναν εσωτερικό αναβρασμό, θα τρώγεστε με τα ρούχα σας και θα κρίνετε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας. Τι λάθη έχουν κάνει και τι κάνατε εσείς; Θα έχετε την ανάγκη να κάνετε ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά ίσως οι άλλοι να μην είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς και η κατάσταση εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε ναυάγιο και να ειπωθούν βαριές κουβέντες. Η έκλειψη θα ταρακουνήσει και θα «γκρεμίσει» ό,τι δεν είναι σταθερό στη ζωή σας και θα σας δώσει τη δύναμη να θέσετε σε νέες βάσεις τους στόχους σας, έχοντας δίπλα σας αυτούς που θέλετε και οι οποίοι σας πιστεύουν και σας αγαπούν. Όμως, δεν χρειάζεται να αφήσετε πίσω σας καμένη γη, θέλει ψυχραιμία, καθαρή σκέψη και υπομονή για τις σοβαρές αποφάσεις. Και επειδή το φεγγάρι θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς και ο Ερμής είναι ανάδρομος, προσέξτε μην κάνετε λάθος εκτιμήσεις. Πάρτε τον χρόνο σας και μην είστε παρορμητικοί. Συνήθως οι εκλείψεις φέρνουν την ολοκλήρωση των καταστάσεων ή αλλαγές και ίσως αυτό σημαίνει το τέλος μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Μπορεί όμως να φέρει και μια νέα γνωριμία ή την κορύφωση των συναισθημάτων σε μια ερωτική σχέση. Εσείς να θυμάστε ότι πρέπει να λειτουργείτε με ψυχραιμία, να προσέχετε πολύ την υγεία σας, αλλά και τη σχέση σας με κάποια γυναίκα είτε είναι η μητέρα σας, είτε η σύντροφός σας, είτε ακόμα και η αδελφή ή κάποια φίλη ή συνάδελφό σας.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δέχεστε την έντονη επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης – Πανσελήνου στον άξονα καριέρας-οικογένειας και μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές που ενδεχομένως να επηρεάσουν το μέλλον της δουλειά σας και αυτό να σας αγχώσει και να σας στρεσάρει. Ίσως τώρα να κορυφώνεται μια κατάσταση που είχε ξεκινήσει στα τέλη του Απριλίου, όταν έλαβε χώρα η προηγούμενη έκλειψη, και να πρέπει να δοθούν λύσεις και να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις είτε για την καριέρα σας είτε για την οικογένεια και το σπίτι σας. Επίσης, μπορεί με κάποιον τρόπο οι εξελίξεις στην εργασία σας να επηρεάσουν τη σχέση με το ταίρι σας ή την οικογένεια σας, ή και το αντίθετο, δηλαδή κάποιες οικογενειακές καταστάσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά. Μπορεί, για παράδειγμα, να αλλάξετε πόστο ή να πάρετε μια μετάθεση και αυτή η κατάσταση να φέρει σε αδιέξοδο τα μέλη της οικογένειας σας και να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε ούτε στις αποφάσεις σας, ούτε στις μετακινήσεις σας, διότι έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Να θυμάστε ότι το τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιο σας με τη Σεληνιακή έκλειψη θα λειτουργήσει καταλυτικά και μπορεί να γκρεμίσει και να χτίσει ταυτόχρονα την καριέρα σας και τα σχέδια σας. Θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να δείξετε ψυχραιμία σε ό,τι και αν προκύψει. Επίσης, η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια ή μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με το σπίτι που μένετε ή την ακίνητη περιουσίας σας. Να προσέχετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, διότι οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα διαλύσουν το νευρικό σας σύστημα.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

Recommended For You

About the Author: efoni