Σεισμοί στην Θήβα: Υπάρχει μικρή πιθανότητα να είναι προσεισμική ακολουθία λέει ο Άκης Τσελέντης

Στην «πλούσια σεισμική ακολουθία» στην περιοχή της Θήβας αναφέρθηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ο οποίος απάντησε και στο ερώτημα αν πρόκειται για προσεισμική ακολουθία.

Αρχικά εξήγησε ότι οι σεισμοί σημειώνονται βόρεια της Θήβας αλλά και κάτω από το έδαφος της πόλης «αλλά έχουν και κρότους» και γι’ αυτό γίνονται αντιληπτοί.

Ο ίδιος μιλώντας στο ΟΡΕΝ χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένο να πει κανείς ακόμα αν είναι προσεισμική ακολουθία ή συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα».

Υπενθύμισε ότι η περιοχή έχει βεβαρυμένο ιστορικό καθώς έχει δώσει σεισμούς έως και 6 Ρίχτερ ενώ όπως είπε η Θήβα «έχει άσχημο δομικό ιστό».

«Υπάρχει μικρή πιθανότητα να πρόκειται για προσεισμική ακολουθία αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα γι’ αυτό και χθες, Κυριακή, βάλαμε άλλους επτά σεισμογράφους. Πιστεύω ότι σε 1-2 ημέρες θα δούμε δούμε τι γίνεται».

«Οφείλουμε να σιγουρέψουμε την εκτίμησή μας γιατί η Θήβα είναι πολύ ευάλωτη στον σεισμό, υπάρχει και η περιοχή των Ρομά. Αυτό που πρέπει επίσης να γνωρίζουμε είναι ότι τέτοια φαινόμενα έχουμε αυτό το διάστημα στο Αρκαλοχώρι κα την Τήλο».

Recommended For You

About the Author: efoni