Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα επηρεαστεί η Αττική από την κακοκαιρία

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο σκηνικό της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, ο έμπειρος προγνώστης ανέφερε πως στα βόρεια, προς το μεσημέρι και αργότερα αναμένονται βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα αξιόλογες- ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Αντίθετα, στα νότια το σκηνικό θα παραμείνει ιδιαίτερα ανοιξιάτικο με συννεφιά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες όμως θα αρχίσουν από το βράδυ να υποχωρούν.

Από το βράδυ του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν σε περιοχές της βόρειας Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.

Πιο εξασθενημένα και τοπικά θα είναι τα φαινόμενα την Κυριακή, το κρύο ωστόσο θα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες βροχές και χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα νότια, αλλά από το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν μόνο στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα βόρεια και νότιοι στα νότια. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι πολύ πιο ενισχυμένοι φτάνοντας τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πέσει αισθητά στα βόρεια, και δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς στα πεδινά της Μακεδονίας.

Από το απόγευμα το κρύο θα εξαπλωθεί νοτιότερα, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές στα νότια η θερμοκρασία θα «προλάβει» να φτάσει ή και να περάσει τους 17 με 18 βαθμούς.

Η Αττική κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα έχει σύννεφα και από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότια στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές. Προς το μεσημέρι αυτές θα δυναμώνουν και θα μετατρέπονται σε χιονόνερο και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία ενώ θα ξεκινήσει στους 8 με 9 βαθμούς, θα πέσει το απόγευμα μέχρι τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Recommended For You

About the Author: efoni