Ρώσος Υπουργός Άμυνας: Καταλάβαμε πλήρως τη Μαριούπολη

Στην πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Σήμερα, ολόκληρη η Μαριούπολη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Το έδαφος του εργοστασίου Azovstal με τους στρατιώτες και τους ξένους μισθοφόρους που βρίσκονται εκεί είναι αποκλεισμένοι» ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού που έκανε λόγο για «απελευθέρωση» της πόλης.

Ο Σοϊγκού σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, η ρωσική πλευρά κήρυξε καθεστώς κατάπαυσης του πυρός από τις 14:00 έως τις 16:00,ώστε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο αμάχων που ενδέχεται να βρίσκονται στο Azovstal.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας τόνισε νωρίτερα πως η Μαριούπολη εκκενώθηκε από 142.00 αμάχους. Παράλληλα, υποστήριξε πως 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν ενώ ακόμη 2.000 έχουν παραμείνει στη χαλυβουργία του Azovstal, η οποία είναι περικυκλωμένη.

Σύμφωνα με το Reuters ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη αποστείλει τα συγχαρητήριά του στον Σοϊγκού για την επιτυχημένη επιχείρηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος βομβαρδισμού του Azovstal, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει περικυκλωμένο ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε… μύγα!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγγυήθηκε πως οι ζωές όσων βρίσκονται στο Azovstal θα χαριστούν αν παραδοθούν. Να σημειωθεί πως οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν απορρίψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, παραμένοντας ταμπουρωμένες στις εγκαταστάσεις του Azovstal.

Recommended For You

About the Author: efoni