Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Ρόδος, λόγω της φωτιάς που καίει το νησί για 9η συνεχόμενη ημέρα.

Μέχρι τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν το νότιο τμήμα του νησιού, όπου εκεί είναι η μεγάλη φωτιά, ωστόσο τώρα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκε όλη η Ρόδος.

Η φωτιά μοιάζει με «Λερναία Ύδρα» καθώς εκεί που σβήνει ένα μέτωπο αναζωπυρώνεται ένα άλλο. Σήμερα υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις σε Αρχάγγελο και Βάτι.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

Σε όλη τη διάρκεια της νύκτας πυροσβέστες και πολλές ομάδες εθελοντών εδιναν την μάχη στις περιοχές αυτές και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

 

Recommended For You

About the Author: efoni