Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Χαμός στην Τουρκία μετά τη φήμη ότι πέθανε από εγκεφαλικό

Ένα νέο σεβντά μετά την οικονομία φαίνεται ότι έχουν τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι μετά τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε χρήστες του Twitter που παρουσίαζαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει χάσει τη ζωή του και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που έσπευσαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια εξαπολύοντας επίθεση στα «αριστερόστροφα τρολ του διαδικτύου».

Τη «φυτιλιά» έβαλε βουλευτής του κόμματος CHP (το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία) σύμφωνα με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστεί εγκεφαλικό και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Ο Aykut Erdoğdu στην ανάρτησή του στο Twitter την οποία δεν έχει αποσύρει, έγραψε ότι «τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επιμένουν… Η πολιτική ζωή μου έχει αναλωθεί στον αγώνα κατά του Ερντογάν. Υπέστην κατά συρροήν αδικίες με μηνύσεις του Ερντογάν σε βάρος μου. Η μόνη μου ευχή είναι ο Ερντογάν να συμμετέχει στις εκλογές υγιής και να κριθεί από τους πολίτες στην κάλπη».

Ακολούθησε σειρά αναρτήσεων στο Twitter οι οποίες, όπως γράφει σήμερα, Τετάρτη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit έφεραν στα trends της Τουρκίας το hashtag #ölmüş (μτφ. νεκρός στα τουρκικά).

 

Η φημολογία αυτή, πάντως, αναπτύχθηκε λίγες ώρες μετά το τελευταίο βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυσκολεύεται να περπατήσει, σέρνοντας με δυσκολία τα πόδια του.
Η υγεία του προέδρου της Τουρκίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στη χώρα και συχνά-πυκνά επανέρχεται στην επικαιρότητα είτε από την πλευρά των αντιπάλων του Ερντογάν, όπως συνέβη με το βίντεο που παρουσίασε τον «σουλτάνο» να αποκοιμιέται ενώ μιλάει σε ζωντανή σύνδεση είτε από την πλευρά της προεδρίας που «απαντά» στις φήμες αυτές με βίντεο που δείχνουν τον Ερντογάν να παίζει μέχρι και μπάσκετ με μικρά παιδιά.

 

Η εφημερίδα «δείχνει» ως υπαίτιο «τον στρατό των αριστερόστροφων τρολ» τα οποία καταγγέλλει ότι «έχασαν κάθε ίχνος ανθρωπιάς» προχωρώντας σε μια «σκανδαλώδη προπαγάνδα» σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η χώρα έχει αναπτυχθεί κάτω από την στιβαρή ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Recommended For You

About the Author: efoni