Ραφήνα: Τουλάχιστον 14 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού από πλοίο που ήρθε από την Ίο

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την ομάδα των νεαρών που ήρθε από την Ίο το βράδυ της Τετάρτης στη Ραφήνα καθώς θετικά βρέθηκαν τα τεστ για 14 άτομα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλιας ο μέσος όρος της ηλικίας των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό είναι 17 ετών

Ο συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας όταν υπήρξε ενημέρωση για άφιξη πλοίου με νεαρά άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ίο.

Σύμφωνα με το rpn.gr αλλά και τον δήμαρχο Ραφήνας Εύαγγελο Μπουρνού τα άτομα αυτά, περίπου 70 τον αριθμό, είχαν λάβει μέρος σε πάρτι ή είχαν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που είναι σε καραντίνα στην Ίο αφού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι νεαροί είχαν πάει στην Ίο για διακοπές και εκεί γνωρίστηκαν με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

 

Από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ορισμένοι νόσησαν με κορονοϊό και έμειναν σε καραντίνα στην Ίο με τις πληροφορίες της ΕΡΤ να μιλούν για συνολικά 12 άτομα.

Όσοι νεαροί συμμετείχαν στο πάρτι και ταξίδεψαν με το πλοίο Super Express που κατέπλευσε στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας μπήκαν σε καραντίνα στο καράβι και όταν έφτασαν στη Ραφήνα ελέγχθηκαν με τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς στους περίπου 70 νεαρούς έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι τους ενώ κατά τον ίδιο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν»

Οι νεαροί αποβιβάζονταν κατά δεκάδες και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε πλήρης απολύμανση του πλοίου.

Recommended For You

About the Author: efoni