Π.Ε. Αν. Αττικής: Στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Λιβίσι της Ν. Μάκρης ο Θανάσης Αυγερινός

Άμεσα μετέβη στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ν. Μάκρη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός μαζί με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης με 14 υδροφόρες και δύο ειδικά μηχανήματα-προωθητήρες και παρέμεινε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα περίπου στις 22:30 μ.μ. με ταυτόχρονες εστίες σε τρία διαφορετικά σημεία σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μεταξύ τους, στην περιοχή από τον Άγιο Εφραίμ προς το Λιβίσι και την Αγία Μαρίνα και ενώ επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ με δυτική κατεύθυνση, που έσπρωχναν τις φλόγες προς τα σπίτια.

 

Σημειωτέο ότι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πάλι φωτιά στη Ν. Μάκρη. Με το πρώτο φως της ημέρας, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, άρχισε εκ νέου τις έρευνες στην περιοχή.

Ο μεγάλος κίνδυνος ήταν ότι η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή αλλά χάριν στην άμεση επέμβαση των έντονων επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες. Παρά την δυσχερή κατάσταση λόγω των διάσπαρτων και ταυτόχρονων εστιών, σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα.

Recommended For You

About the Author: efoni