Πώς θα είναι ο Νοέμβριος 2021 αστρολογικά;

Θεωρώ ότι γνωρίζοντας τις αστρολογικές προδιαγραφές ενός μήνα (πότε έχουμε σημαντικές όψεις, αλλαγές ζωδιακών θέσεων των πλανητών, φάσεις της Σελήνης, όπως η Νέα Σελήνη ή οι εκλείψεις), μπορούμε πιο εύκολα να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες μας, αλλά και να προσαρμοστούμε ενεργειακά και συναισθηματικά. Σαν ένα δελτίο πρόγνωσης καιρού που σε προϊδεάζει για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς μια βροχερή μέρα ή ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγεις για να μην εγκλωβιστείς σε κακές καιρικές συνθήκες. Βοηθά όταν έχουμε πιο απαιτητικές επιρροές να είμαστε πιο υπομονετικοί και όταν η ώρα είναι κατάλληλη να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές όψεις για να αναλάβουμε δράση, είτε στους προσωπικούς είτε στους επαγγελματικούς μας στόχους.

Ο φετινός Νοέμβριος 2021 έχει έναν άστατο «κοσμικό» καιρό σε όλη τη διάρκεια του. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Σκορπιού από τις 23/10/2021 μέχρι τις 22/11/2021, όταν ο Ήλιος θα προχωρήσει στον Τοξότη. Ό,τι είναι κρυμμένο ή σκοτεινό, είτε αφορά εμάς τους ίδιους, τις σχέσεις μας ή και την κοινωνία που ζούμε, έρχεται στο φως. Ο Σκορπιός, το μυστηριώδες αυτό συναισθηματικό ζώδιο, δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις σκιές και τα σκοτάδια, την άβυσσο της ίδιας της ψυχής. Ήδη στο ζώδιο αυτό βρίσκονται ο Ήλιος από τις 23/10/2021, αλλά και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου, ο Άρης, από τις 30/10/2021.

Η Νέα Σελήνη της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης

Το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου σχηματίζεται μια ισχυρή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, με άμεση επιρροή από τον Ουρανό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό το φεγγάρι στον Ταύρο. Άρης και Κρόνος κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους με όψεις προς αυτό το φεγγάρι. Είναι μια Νέα Σελήνη αποκαλυπτική, που φέρνει στο φως πληροφορίες που ήταν κρυμμένες. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών γεγονότων, των εκπλήξεων, αλλά και του χάους κάποιες φορές. Δημιουργεί έντονους κραδασμούς σε ενεργειακό επίπεδο και λειτουργεί καταλυτικά στις αποφάσεις για αλλαγές. Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά της σταθερής ομάδας: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 12 μοίρες (+ – 2 μοίρες). Η επιρροή της Νέας Σελήνης θα είναι ισχυρή τόσο σε επίπεδο επικαιρότητας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για όλους μας. Μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας βαραίνει και λειτουργεί τοξικά στη ζωή μας, είτε είναι καταστάσεις, αυτοκαταστροφικές συνήθειες, τοξικές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις και στη θέση τους να οικοδομήσουμε πιο υγιείς βάσεις στη ζωή μας. Η Νέα Σελήνη αυτή ενεργοποιεί την κυρίαρχη όψη της χρονιάς, το τετράγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο, για το οποίο έχω κάνει εκτεταμένη αναφορά στο άρθρο μου που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη επιρροή στον αστρολογικό χάρτη της χώρας μας και δυστυχώς η επικαιρότητα δεν θα είναι τόσο ευχάριστη.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω για… μήνες!

Στις 5/11 η Αφροδίτη προχωρά στον Αιγόκερω, ενθαρρύνοντας μας να έχουμε μια πιο υπεύθυνη και ώριμη στάση απέναντι στις σχέσεις μας, αλλά και στη διαχείριση των οικονομικών μας. Συνήθως η Αφροδίτη δεν μένει σε κάθε ζώδιο πάνω από μήνα, αλλά αυτή τη φορά -καθώς τον άλλο μήνα θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία- θα επεκτείνει την επίσκεψή της στο γήινο και πρακτικό αυτό ζώδιο μέχρι τις 5/3/22. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αγαπά τη συνέπεια και την ασφάλεια στις σχέσεις, δίνοντας μια πιο συντηρητική τάση. Ίσως μέσα στη δίνη των γεγονότων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε άλλα επίπεδα στην καθημερινότητα μας, έχουμε την ανάγκη για πιο ουσιαστικές, ήρεμες και ασφαλείς σχέσεις. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι θα επωφεληθούν περισσότερο από τη μακρά σε διάρκεια επιρροή της.

Ερμής στον Σκορπιό: Βαθιά σκέψη και αλήθειες που πονάνε

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6η Νοεμβρίου έχουμε αλλαγή ζωδιακής θέσης και για τον Ερμή. Από τη διπλωματική και αρκετά επιφανειακή θέση του στον Ζυγό το τελευταίο δίμηνο, ο Ερμής περνά στον Σκορπιό και απαιτεί βάθος, ειλικρίνεια και ευθύτητα στην επικοινωνία. Η θέση αυτή είναι εξαιρετική για ανάλυση των προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων. Φυσικά σε ένα ζώδιο του νερού ο Ερμής επηρεάζεται κι από το συναίσθημα του και μας καλεί να φτάσουμε στο βάθος των γεγονότων και των εμπειριών μας χωρίς φόβο. Θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά, τα περιουσιακά, την εξουσία, τη σεξουαλικότητα, τον πόνο, την ασθένεια και τις αλλαγές, θα είναι στα μυαλό μας περισσότερο αυτό τον μήνα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, καθώς η επιρροή του ενισχύεται κι από την παρουσία του Ήλιου και του Άρη στον Σκορπιό.

Ερμής στον Τοξότη: Ανοιχτοί ορίζοντες και αισιοδοξία

Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου ο Ερμής θα προχωρήσει στον πιο αισιόδοξο Τοξότη, δίνοντας άλλη προοπτική στη σκέψη μας. Στη θέση αυτή θα βοηθήσει να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, να προωθήσουμε τις ιδέες, τις σκέψεις, να ταξιδέψουμε και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Η επιρροή του είναι σαφώς πολύ πιο χαλαρή και ελαφριά, σχεδόν τη στιγμή που πρέπει για ετοιμαστούμε για τη γιορτινή περίοδο.

Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Στις 19 Νοεμβρίου σχηματίζεται η πρώτη έκλειψη της χειμερινής περιόδου, αλλά και η πρώτη έκλειψη στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι Σεληνιακές εκλείψεις στην αστρολογία κάνουν μια συνηθισμένη Πανσέληνο ακόμη πιο ισχυρή στην επιρροή της. Είναι μια καλή ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε παλιές και ξεπερασμένες αντιλήψεις και τακτικές. Η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία. Πολλές φορές οι εκλείψεις φέρνουν το τέλος μιας κατάστασης στη ζωή μας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τις περισσότερες φορές, όσο κι αν μας ξεβολεύουν προς στιγμή αυτές οι αλλαγές, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη μας. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες (+ – 2 μοίρες) θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ήλιος στον Τοξότη: Επιστροφή στην αισιοδοξία

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό προχωρά στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που πάντα ψάχνει νόημα στη ζωή, την αλήθεια και την ελευθερία. Μας προσκαλεί να κινηθούμε περισσότερο, να ψάξουμε νέες κατευθύνσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, να αγκαλιάσουμε την περιπέτεια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας πνευματικούς, γεωγραφικούς, φιλοσοφικούς. Πολύ πιο ελαφριά η περίοδος αυτή που ξεκινά, συνδεδεμένη πάντα με την προετοιμασία για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που πολλές φορές είναι πιο διασκεδαστική κι από τις ίδιες τις γιορτές.

Καλές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2021 για τα 12 ζώδια

1 Νοεμβρίου: Ο μήνας μπαίνει με μια θετική όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία, ένα υπέροχο τρίγωνο που ευνοεί την επικοινωνία, τις ευχάριστες ειδήσεις, το εμπόριο, τις σπουδές, τα θέματα των δοσοληψιών, τις αγοραπωλησίες, τις συνεντεύξεις, τις εκκινήσεις, τα ταξίδια.

Επηρεάζει θετικά Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκονται κοντά στην 22η μοίρα.

2 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή από τον Ζυγό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας δίνοντας έμφαση στην αρνητικότητα, το παρασκήνιο, την καχυποψία, την εκδικητικότητα. Πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία πρέπει να είναι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται κοντά στις 24 μοίρες των ζωδίων αυτών.

4 Νοεμβρίου: Πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη ταυτόχρονα με την αντίθεση Ήλιου-Ουρανού που ολοκληρώνεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης προς 5η Νοεμβρίου, φέρνοντας καταιγιστικές εξελίξεις στην καθημερινότητα μας, απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, εντάσεις, απρόσμενα γεγονότα που επηρεάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα τη χώρα μας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο και συγκεκριμένα κοντά στις 12 μοίρες των ζωδίων τους ή όσοι έχετε ωροσκόπο κοντά στις 12 μοίρες των παραπάνω ζωδίων επηρεάζεστε περισσότερο.

6 Νοεμβρίου: Ο Ερμής ήδη έχει προχωρήσει στο ζώδιο του Σκορπιού και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου σχηματίζει εξάγωνο με την Αφροδίτη μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας, τη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων μας. Βοηθητική όψη για συζητήσεις, αλλά και μετακινήσεις, για Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους με γενέθλια στις αρχές των ζωδίων τους ή όσους έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

10 Νοεμβρίου: Μια από τις πιο απαιτητικές μέρες όλου του μήνα, καθώς έχουμε τρεις έντονες όψεις στις οποίες συμμετέχουν Ερμής και Άρης με τον Κρόνο. Η σύνοδος Ερμή-Άρη εκείνη τη μέρα από τη μια είναι μια δυναμική όψη, δείχνει ευστροφία και αποφασιστικότητα, εύκολα όμως μπορεί να παρασύρει σε βιασύνες και θυμό αυτούς που επηρεάζει. Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο στον Υδροχόο και αργά τη νύχτα, ξημερώνοντας 11/11, το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο. Οι όψεις αυτές επηρεάζουν και την 11η Νοεμβρίου. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην επικοινωνία, στη δράση, η αυστηρότητα, τα προβλήματα, οι περιορισμοί, τα ατυχήματα θα είναι η τάση αυτών των δύο ημερών και τα ζώδια που πρέπει να είναι πιο υπομονετικά, καθόλου βιαστικά και όσο γίνεται πιο θετικά στον τρόπο που σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τα πράγματα, είναι: Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο ή για περισσότερη ακρίβεια όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια από τις 5 μέχρι τις 9 μοίρες.

12 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μια μέρα που ευνοεί την καλλιτεχνική έκφραση, τη μουσική, την ονειροπόληση, τη διαίσθηση, ενώ θα μας πιάνουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Επηρεάζονται περισσότερο Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες σε επίπεδο αυτοέκφρασης, ρομαντικών εκδηλώσεων και δημιουργικότητας, κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 18 ως τις 22 μοίρες.

13 Νοεμβρίου: Άλλη μια εκρηκτική μέρα, με τον Ερμή σε αντίθεση με τον Ουρανό, που δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία ή στη τεχνολογία, έλλειψη υπομονής, ξεσπάσματα σε συμπεριφορές και τάσεις ρήξεων. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται από τις 10 ως τις 14 μοίρες, επηρεάζονται περισσότερο.

15 Νοεμβρίου: Η μέρα φιλοξενεί το τετράγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Δία. Ακόμη και τα τετράγωνα του Δία όμως μπορεί να δείχνουν τύχη, ευκαιρίες, λύσεις, αλλά ωθούν και στις υπερβολές και την επιπολαιότητα. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, με Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 21 μέχρι τις 25 μοίρες, επηρεάζονται περισσότερο.

16 Νοεμβρίου: Ο σχηματισμός όψης εξαγώνου ανάμεσα στον Ήλιο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι ιδιαίτερα έντονος και δυνατός ως όψη και μπορεί να φέρει αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, αποκαλύψεις, αλλά και έντονη τάση ελέγχου στα πράγματα. Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ιχθύες και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 22 ως τις 26 των παραπάνω ζωδίων επηρεάζονται περισσότερο. Προσοχή όμως στις εμμονές και τα χειριστικά παιχνίδια στις σχέσεις.

17 Νοεμβρίου: Με Άρη σε αντίθεση με τον Ουρανό το σύνθημα είναι χάος! Μπορεί να υπάρχουν επιθέσεις, προβοκατόρικες ενέργειες, προκλητική δράση, απρόσμενες εξελίξεις, επαναστατική διάθεση, συγκρούσεις. Το γεγονός ότι συμπίπτει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου κάνει τη μέρα κάπως πιο επικίνδυνη με εκδηλώσεις βίας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 10 μέχρι τις 14 μοίρες χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικοί.

18 Νοεμβρίου: Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα δείχνει δυνατή διαίσθηση και ένστικτο, καλλιτεχνική έμπνευση, φαντασία, επινοητικότητα, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, αλλά και τάσεις φυγής. Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες μπορείτε να επωφεληθείτε αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκονται από τις 18 μέχρι τις 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

19 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χειμωνιάτικης περιόδου και η πρώτη στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκλείψεις σε αυτά τα ζώδια τα δυο επόμενα χρόνια. Επηρεάζονται περισσότερο Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι με Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες των ζωδίων αυτών.

20-21 Νοεμβρίου: Έχουμε δυο όψεις του Ερμή που σχηματίζονται τα ξημερώματα και το πρωί της 21ης Νοεμβρίου αλλά επηρεάζουν από την προηγούμενη. Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, μια όψη που δεν είναι αρνητική μεν, αλλά μπορεί να φέρει κουτσομπολίστικη διάθεση, επιπολαιότητα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα ή εκθέτουμε τις απόψεις μας, διασπορά φημών και πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου από τις 22 μέχρι τις 26 μοίρες. Το πρωί της 21ης Νοεμβρίου ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που βοηθά να έχουμε διερευνητική σκέψη, να λύνουμε εύκολα μυστήρια και νοητικά παζλ, να συγκεντρωνόμαστε στους στόχους μας. Επηρεάζει θετικά κυρίως Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ιχθύες, Καρκίνους, των οποίων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκονται από τις 22 μέχρι τις 26 μοίρες των ζωδίων αυτών.

29 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή έχοντας αλλάξει ζωδιακή θέση και οι δύο και έχοντας προχωρήσει στον Τοξότη. Είναι βοηθητική θέση για την επικοινωνία, τις επαφές, τις συζητήσεις, τις μετακινήσεις. Επηρεάζει κυρίως Κριούς, Λέοντες και Τοξότες θετικά και Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύς αρνητικά, αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται από την 5η μέχρι την 9η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ολοκληρώνεται το τρίγωνο του Άρη από τον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Είναι μια όψη που δίνει μια πιο καλλιτεχνική διάσταση στη δράση μας, βοηθά τη φαντασία μας να είναι έκδηλη στον τρόπο που κάνουμε ακόμη και τις καθημερινές μας ρουτίνες και φέρνει στην επικαιρότητα θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές, στη θάλασσα. Ευνοεί Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 18 μέχρι τις 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

30 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη θετική που βοηθά να είμαστε πιο μεθοδικοί στη λύση προβλημάτων, πιο εστιασμένοι και πειθαρχημένοι στους στόχους μας, φέρνει δικαίωση και ωθεί στην ανάληψη ευθυνών. Ευνοεί Τοξότες, Λέοντες, Κριούς, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 5 μέχρι 10 μοίρες αυτών των ζωδίων.

 

Σημειώστε και τις ημέρες που η Σελήνη θα βρίσκεται στα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου, καθώς αυτές είναι οι μέρες με τη μεγαλύτερη ένταση και που φέρνουν πιο εύκολα γεγονότα.

4, 5 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Σκορπιό, Νέα Σελήνη

10, 11, 12 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Υδροχόο

17, 18, 19 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Ταύρο – Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης

25, 26 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Λέοντα

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni