Πώς δρούσε η συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Αττική: Πάνω από 344.000 η λεία της!

«Η δράση της οργάνωσης ήταν διαρκής και αδυσώπητη».

Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι αστυνομικοί, στη σχετική δικογραφία που σχημάτισαν, τα μέλη της οργάνωσης που δρούσαν τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου 2023, προχωρώντας σε διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας πάνω από 344.000 ευρώ .

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που έγινε στις 21 Νοεμβρίου, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες , συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν δύο.

Πρόκειται για τον 37χρονο Α.Α. γνωστό με τα προσωνύμια «ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ» ή «ΚΟΝΤΟΣ», τον 25χρονο Β.Λ., τον 19χρονο Σ.Α., τον 33χρονο Χ.Ο., τον 20χρονο Σ.Κ. γνωστό με προσωνύμιο «ΚΟΥΛΗΣ», τον 38χρονο Κ.Κ. και τον 28χρονο Χ.Ο.

Είχαν «χτυπήσει» και το σπίτι του Δημήτρη Φιντιρίκου

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή στο σπίτι του επιχειρηματία, Δημήτρη Φιντιρίκου, το βράδυ της 17ης Απριλίου 2023, στη Βούλα. Τότε οι δράστες, αφού είχαν παραβιάσει το παράθυρο υπνοδωματίου της μονοκατοικίας, είχαν μπει σε αυτή
και είχαν αρπάξει 1.500 ευρώ 4 ρολόγια αξίας 130.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να δρούσαν πρωινές προς μεσημβρινές ώρες όσο και απογευματινές προς βραδινές ώρες. Με τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» οχήματα , προσέγγιζαν αρχικά τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους. Παραβίαζαν στη συνέχεια είτε τις πόρτες των μπαλκονιών, είτε τα παράθυρα, και έμπαιναν μέσα σε αυτά, με αποτέλεσμα να ψάχνουν για χρήματα , κοσμήματα και διάφορα αλλά αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα προτού μπουν στα σπίτια , χτυπούσαν επανειλημμένα τα κουδούνια και έτσι ώστε να ήταν σίγουροι πως οι ένοικοι απουσιάζουν. Όσα σπίτια είχαν σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης τα κατέστρεφαν, τόσο για να μην ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες και οι Αστυνομικές Αρχές, όσο και για να μην καταγραφούν οι κινήσεις και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας

Προκειμένου να μην μπορούν να αναγνωριστούν, αλλά και για να μην αφήσουν βιολογικό υλικό και αποτυπώματα, κατά την διάρκεια των κλοπών, λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα , κάλυπταν όλα τα μέρη του σώματός τους με μακρυμάνικες μπλούζες , παντελόνια , γάντια , μάσκες και καπέλα .

Ο «στόλος» των οχημάτων
Από την έρευνα πρόεκυψε τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα, ήταν τουλάχιστον τέσσερα. Πρόκειται για:

Ένα λευκό «MINI COOPER», ιδιοκτησίας εταιρείας μισθώσεων αυτοκινήτων
Ένα μαύρο «AUDI S3», που ανήκε στον Χ.Ο.
Ένα μαύρο «CITROEN C3», του Κ.Κ.
Ένα ασημί «VOLKSWAGEN TIGUAN»

Πέραν των «επιχειρησιακών» όμως οχημάτων, η οργάνωση χρησιμοποιούσε επιπλέον και οχήματα «δορυφόρους». Αυτά τα οχήματα εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά των μελών, τόσο στα σημεία που κανόνιζαν τις συναντήσεις τους, όσο και στο «ορμητήριο», όπου βρισκόταν το εκάστοτε «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.

Recommended For You

About the Author: efoni