Πώς αντέδρασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστρέφει ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με… δόξα και τιμή, μετά την «επιστολή μετανοίας» που έγραψε, με την οποία έπεισε την ηγεσία της Κουμουνδούρου να επανεκτιμήσει την απόφαση που είχε λάβει για καρατόμηση του Χανιώτη βουλευτή. Την απόφαση αυτή, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως πάρθηκε ομόφωνα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει με σχετική της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για «μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται πως «ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα». Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται:

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ.Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Αδοξο τέλος για τη δήθεν μετριοπαθή στροφή του Τσίπρα

Με μία δηκτική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει την επιστροφή του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαφαινόμενη διαγραφή του από το κόμμα όταν προχώρησε σε ανάρτηση στα social media με ονόματα και φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστικών και τραπεζικών οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- ήταν το «βαθύ κράτος», που πρέπει «να καθαρίσουμε από αυτούς».

Την κυβίστηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με την ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών». Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών.

Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους ορους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Recommended For You

About the Author: efoni