Πότε θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η διεξαγωγή των οποίων – σύμφωνα με το νόμο – έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο 2023 ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο χθεσινό  briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν επανήλθαν οι σκέψεις και φήμες των προηγούμενων μηνών για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να μην συμπέσουν πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, λόγω των σημερινών δεδομένων με τις εθνικές εκλογές να οριοθετούνται στο τέλος της τετραετίας.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που βάζει τέλος στα σενάρια. 

Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τόνισε πως δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπενθυμίζοντας και την κατηγορηματική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στη συνάντηση που είχε μαζί του τότε.

«Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας της δημοκρατίας, οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni