Πότε αρχίζουν οι επαναληπτικές πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ξεκινούν στις 8 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού και τα παιδιά Ελλήνων υπαλλήλων στο εξωτερικό

Το Πρόγραμμα εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2023 καθώς και η προθεσμία υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα:

programma-eksetaseis3
programma-eksetaseis3

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες.

programma-eksetaseis1

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Για την εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.:

Ο χρόνος υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) 2023-24, ορίζεται το διάστημα 13-20 Σεπτεμβρίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, προκειμένου να δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες.

Η εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει σε Κέντρο, το οποίο θα οριστεί με νεότερη Υπουργική Απόφαση. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για ενημέρωση σχετικά με τον τόπο εξέτασης, οι υποψήφιοι θα λάβουν σχετική ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σχετικά με τον τόπο εξέτασης:

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη θα διενεργηθούν οι εξετάσεις σ’ όλα τα μαθήματα, σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου. Το Δελτίο Εξεταζομένου θα παραλάβουν οι υποψήφιοι από το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο εξέτασης των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων, καθώς και τον τόπο εξέτασης των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αναμένεται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Recommended For You

About the Author: efoni