Πόλεμος Ουκρανία: Oι τέσσερις όροι του Κρεμλίνου για να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες

Λίγο πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προχώρησε σε μία νέα προειδοποίηση προς την Ουκρανία – Όπως αναφέρει στο Reuters o Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει δηλώσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να διακόψει τη «στρατιωτική επιχείρηση» εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι της.

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της για να κατοχυρώσει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμα ότι η Ουκρανία γνώριζε τις συνθήκες. «Και τους είπαν ότι όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν σε μια στιγμή».

Για το θέμα της ουδετερότητας, είπε: «Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο σύνταγμα σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απέρριπτε οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι δυνατό μόνο με αλλαγές στο σύνταγμα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

Η νέα αυτή δημοσίευση των αιτημάτων της Ρωσίας ήρθε την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δύο αντιμαχόμενων χωρών ετοιμάζονται να συναντηθούν για τον τρίτο γύρο των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και έχει προκαλέσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Recommended For You

About the Author: efoni